Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Θολό το τοπίο στο Ηράκλειο για τις εκπτώσεις του Νοέμβρη

Ήταν κάτι που δεν το χρειαζόμασταν αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, αναφέρει ο κ. Κουμαντάκης.


Του Γιώργου Παπαδάκη/ prismanews.gr

Την πρώτη Νοεμβρίου και για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος όπως ανακοίνωσε Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Η περίοδος αυτή αναμένεται να έχει προαιρετικό χαρακτήρα καθώς δεν υποχρεώνεται κανένας έμπορος να πουλήσει με εκπτώσεις.
Ωστόσο στο Ηράκλειο οι έμποροι φαίνεται να μην έχουν αποφασίσει ακόμα το αν θα πουλήσουν ή όχι με εκπτώσεις. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν ούτες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με τον ΟΑΕΕ να απειλεί με κατασχέσεις, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι.
Για παράδειγμα αν κάποιος καταστηματάρχης αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκπτώσεις, είναι δικαίωμα του. Αν πάλι θελήσει να το κάνει θα είναι νόμιμος αφού πλέον το μέτρο αποτελεί νόμο του κράτους. Σε επίπεδο Ηρακλείου αυτό ήταν κάτι που δεν ήταν και τόσο επιθυμητό από τους εμπόρους αφού όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης εμείς είχαμε πει στο κράτος ότι δεν θέλουμε εμβόλιμες εκπτώσεις. Δεν ήταν κάτι που το είχαμε ανάγκη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι. Είναι νόμος του κράτους λέει χαρακτηριστικά.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η περίοδος από 1 έως 9 Νοεμβρίου δεν θα είναι η μόνη. Οι εκπτώσεις θα συνεχιστούν κανονικά και τον Ιανουάριο. Πιο αναλυτικά οι εκπτωτικές περίοδοι θα έχουν ως εξής:
Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Αναφορικά με την πορεία της αγοράς στο Ηράκλειο ο κ. Κουμαντάκης ανέφερε ότι ο τζίρος των καταστηματαρχών έχει πέσει αισθητά καθώς το Φθινόπωρο βρήκε την πόλη χωρίς πολλούς τουρίστες οι οποίοι αγόραζαν από τις μικρές επιχειρήσεις και ενίσχυαν τα ταμεία τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...