Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: «Δώσε τρόπο στην οργή σου!» - Τριήμερο δράσεων ενημέρωσης


Τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, μέσα από ένα τριήμερο δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, επιδιώκουμε να επικοινωνήσουμε στην ευρύτερη τοπική κοινότητα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η έμπρακτη συμβολή όλων μας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου είναι ύψιστο ηθικό και κοινωνικό πρόταγμα.
Προασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, με δράσεις που αποτελούν παράδειγμα ήθους, αλληλεγγύης και πολιτικής και με όραμα μια Κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στη παιδεία, την υγεία και την εργασία δε θα παραβιάζονται.
Αποδεικνύουμε ότι υπάρχει το έμψυχο υλικό για μία άλλη πολιτική και μία άλλη κοινωνία, τέτοιες που να υπηρετούν τον άνθρωπο.
Συμβάλλουμε στην ηθική και πολιτική αντίσταση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην αγοραία ηθική και την αγοραία πολιτική.
…γιατί ο δρόμος που οδηγεί στην επανασύσταση του Κράτους Πρόνοιας και της Δημόσιας Υγείας περνάει μέσα από δημοκρατικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Πρόγραμμα Δράσεων:

  • 17-18-19 Οκτωβρίου 2013, Πλατεία Λιονταριών
Σημείο Πληροφόρησης: " Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου".

  • 17-18-19 Οκτωβρίου 2013, 18:00-22:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Έκθεση φωτογραφίας: "Η Αθήνα στους δρόμους της κρίσης", του Βασίλη Μαθιουδάκη.
Η φωτογραφική έκθεση που φιλοξενήθηκε την άνοιξη στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δήμου Αθηναίων τώρα και στο Ηράκλειο. 

  • 18 Οκτωβρίου 2013, 19:00-22:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Προβολή ντοκιμαντέρ - συζήτηση: "Ο λόγος των αποκλεισμένων" του Γιώργου Κεραμιδιώτη. Παραγωγή ΕΤ3. Επιστημονική επιμέλεια Κώστας Μπαϊρακτάρης, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το ντοκιμαντέρ προλογίζει ένας από τους συντελεστές του, ο Σωτήρης Λαϊνάς, Δρ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. και Συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ., ο οποίος και συντονίζει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της προβολής.

  • 19 Οκτωβρίου 2013, 18:00-21:00, Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω"
Παρουσιάσεις - συζήτηση: "Πρωτοβουλίες συμπαράστασης - αλληλεγγύης: Παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγή;"
  • Ομάδα Αγάπης Αγίου Ιωάννη
  • Κοινωνική Αλληλεγγύη Δειλινών
  • Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης
  • Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Νομού Ηρακλείου
  • Δίκτυο Ανταλλαγών και Αντιπραγματισμού Ηρακλείου

Η πρώτη ημέρα του τριημέρου δράσεων πραγματοποιείται στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης των κοινωνικών ιατρείων αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...