Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Χανιά: Συγκίνηση για τον άστεγο που ''έσβησε'' σε παγκάκι - Νέο δράμα στην Ελλάδα της κρίσης!

Ο άντρας που πέθανε στο παγκάκι ήταν από τις πιο γνωστές φιγούρες στο κέντρο της πόλης...

Σοκ και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι ένας άστεγος εντοπίστηκε νεκρός στο κέντρο Χανίων. Πρόκειται για έναν 61χρονο Πολωνό, ο οποίος ξεψύχησε από παθολογικά κατά πάσα πιθανότητα αίτια.

Ο άτυχος άντρας διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Πολωνική Πρεσβεία για να ακολουθήσει η διαδικασία της αναγνώρισής του.

Το τραγικό συμβάν φέρνει στην επιφάνεια ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο ανέκυψε κυρίως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και όπως φαίνεται βρήκε απροετοίμαστο το κράτος.

Στα Χανιά υπάρχουν σε εξέλιξη κοινωνικά προγράμματα για την φιλοξενία αστέγων, ωστόσο και σε αυτήν την περίπτωση ο παραλογισμός του κράτους έκανε την εμφάνισή του. Σύμφωνα με το flashnews.gr, η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη, αρμόδια για την κοινωνική πολιτική, τόνισε πως ο δήμος είχε κάνει πρόταση για να δημιουργηθεί ένας ξενώνας αστέγων στο Παλιό Ψυχιατρείο Χανίων.

Ενώ και με τη συνεργασία φορέων, παραχωρήθηκε ένα κτίριο που θεωρήθηκε κατάλληλο, το πρόγραμμα "κόλλησε" στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...