Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Χανιά: Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους αγρότες

Σε νέα κινητοποίηση έξω από την εφορία στα Χανιά στις 30 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, καλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Η Ομοσπονδία μαζί με αγροτικούς συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Νομού Χανίων πραγματοποίησε την Τρίτη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη.

«Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι το μόνιμο χαράτσι που φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα αγροτεμάχια, το οποίο σε συνάρτηση με τη νέα ΚΑΠ που μειώνει δραματικά τις επιδοτήσεις ειδικά στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, την άγρια φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% που θα ισχύσει από 1-1-2014 με το κράτημα των λογιστικών βιβλίων, τις εξευτελιστικές τιμές, την τεράστια φετινή ζημιά στην ελαιοπαραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών και της ελλιπούς δακοκτονίας, τα απλήρωτα αγροτικά προϊόντα από τους εμποροβιομήχανους, τη συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής προς όφελος των μεγάλων μονοπωλίων μέσων και εφοδίων, θα οδηγήσει χιλιάδες φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΝΟΑΣ.

«Ο κ. Βουλγαράκης δεσμεύτηκε να διαβιβάσει τα αιτήματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αγώνας όμως δεν πρέπει να σταματήσει, στη συνεχόμενη επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται και διαρκής αγώνας. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο να συζητήσουν με τα μέλη τους να βάλουν σχέδιο για οργανωμένη και μαζική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ζούμε καθημερινά. Η ΕΝΟΑΣ θα καλέσει σε σύσκεψη το επόμενο διάστημα τον Κτηνοτροφικό και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Επίσης καλεί στην επόμενη κινητοποίηση στην Εφορία στις 30 Οκτώβρη στις 11.00 π.μ.» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στο χαράτσι φορολόγησης της γης και απαιτεί την απόσυρσή του! Καμιά θυσία - κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε! Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία ως 120 τ.μ., φορολόγηση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων με 45%, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν».

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...