Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Έλεγχοι των μηχανικών για ρωγμές σε σχολεία της Κρήτης μετά τα 6,3 Ρίχτερ

Από το μικροσκόπιο των μηχανικών θα περάσουν δημόσια κτίρια, υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις - Οδηγίες από τον δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Χανίων για το θολό νερό στις βρύσες των καταναλωτών

Δημόσια κτίρια, υποδομές, κατοικίες και επιχειρήσεις αναμένεται να βρεθούν στο μικροσκόπειο των μηχανικών που από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν αυτοψίες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου. οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην περιοχή της Κισάμου και την πόλη των Χανίων.

Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και σε σχολικές μονάδες των Χανίων όπου οι διευθυντές ανέφεραν ρωγμές, ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλία Ποντικάκη, σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

Ρωγμές έχουν αναφερθεί στο νέο κτίριο του 6ου δημοτικού στα Χανιά, στο 14ο και 16ο δημοτικό σχολείο της πόλης, στο 2ο νηπιαγωγείο Βαμβακοπούλου, το νηπιαγωγείο Παϊδοχωρίου, στο δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας και στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου Περιβολίων.

Κλειστό θα παραμείνει, Δευτέρα, το φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για το αν θα λειτουργήσει την Τρίτη.

Παράλληλα από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων δόθηκαν διευκρινήσεις, για τη θολότητα του νερού που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές, κυρίως στο δήμο Χανίων καθώς επηρεάστηκε δύο δεξαμενές χωρητικότητας 11.000 κυβικών μέτρων στην περιοχή των Μυλωνιανών.

Μέχρις ότου το νερό στις δύο αυτές δεξαμενές να αντικατασταθεί αναμένεται να επηρεαστούν οι δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου, Ελευθεριου Βενιζέλου, Θερίσου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας, καθώς και οι συνοικίες της Νέας Χώρας και Πασακακίου (οδός Γογονή) της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.

Από την ΔΕΥΑΧ παρακαλούνται οι κάτοικοι, στις οικίες των οποίων θα παρουσιασθεί θολό νερό στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...