Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Αλληλεγγύη Κρήτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης.


Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη Αλληλεγγύη Κρήτης όπως καταγγέλλουν και γι' αυτό τον λόγο πρόκειται να διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 6 το απόγευμα. Σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης και διαμηνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στα Κοινωφελή προγράμματα αναφέρουν τα εξής:

Και ναι, είμαστε ακόμα απλήρωτοι! Πολλοί θα θυμάστε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε αρκετούς μήνες πριν στους δρόμους του Ηρακλείου. Με αγώνα πετύχαμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, δηλαδή την καταβολή του αντιτίμου για την εργασία μας. Μετά από τόση φασαρία για τους πρώτους μισθούς θεωρήσαμε ότι οι υπεύθυνοι πήραν το μάθημά τους. Μεγάλο μας λάθος όμως να περιμένουμε έννοιες όπως αξιοπρέπεια και φιλότιμο να γίνουν κατανοητές από την εργοδότρια εταιρία «Αλληλεγγύη Κρήτης» και το Υπ. Εργασίας.

Η κοροϊδία δεν έχει όριο. Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες διαβεβαιώσεις και «έγκυρες» ημερομηνίες πληρωμής έχουμε πάρει από την «Αλληλεγγύη». Το πινγκ-πονγκ κατηγοριών μεταξύ Υπουργείου και «Αλληλεγγύης» δε μας συγκινεί. Άλλωστε τις μεταξύ τους αγαθές σχέσεις δεν τις κρύβουν ούτε οι ίδιοι. Σε δύο ανακοινώσεις αναρτημένες στην ιστοσελίδα της «Αλληλεγγύης Κρήτης» (21/11/13 και 25/3/13) γίνεται εμφανής η καλή σχέση της εταιρείας με τον τότε βουλευτή και νυν Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου. Το «αληθινό» ενδιαφέρον του Κεγκέρογλου για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε εξαφανίστηκε μόλις ανέλαβε θέση στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο λίγο καιρό πριν κατηγορούσε για αδικαιολόγητη καθυστέρηση των πληρωμών μας. Τώρα βέβαια δικαιολογείται…

Αλλά αρκετά με τον εμπαιγμό! Η πολιτική των μνημονίων και της καταστολής κοστίζει πολύ για να μείνουμε απαθείς σε αυτά που συμβαίνουν. Εκατομμύρια εργαζόμενοι πεταχτήκαμε στην ανεργία, την εξαθλίωση ή στην καλύτερη περίπτωση στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί που κι αυτό μας το πετάνε όταν τους βολεύει. Σύντομα θα ανακοινωθούν 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας αυτή τη φορά μέσω ΟΑΕΔ. Όποιος άκουσε τους αρμόδιους να ανακοινώνουν το πρόγραμμα θα πίστευε ότι περιμένουν να τους φιλήσουμε και τα πόδια για τη χάρη που μας κάνουν! Αντίστοιχα θεάρεστο θέλει να παρουσιάζει το έργο της «Αλληλεγγύης» και ο πρόεδρός της, Ν. Τζανάκης, έχοντας την εντύπωση ότι δεν ξέρουμε για τα χιλιάδες ευρώ που πήρε η εταιρεία του για την ανάθεση του έργου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο στα κοινωφελή προγράμματα στο Βόλο: «αν και πλασαρίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» μέσα στη θάλασσα της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια βραχύβια «παράταση ζωής» στα εκατομμύρια «μελλοθανάτων» που δημιουργεί καθημερινά η λαίλαπα των μνημονίων, των κυβερνήσεών τους, της ΕΕ και της εργοδοσίας.», «Το μεγάλο ψέμα λοιπόν που κρύβεται πίσω από αυτά τα προγράμματα είναι πως όχι μόνο δεν επιδιώκουν να «δώσουν ανάσες» στους ανέργους μέχρι να «επανακάμψουν οι ρυθμοί ανάπτυξης» του κεφαλαίου, όχι μόνο δεν επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα και τα αδιέξοδα της ανεργίας, αλλά χρησιμοποιούν την ανεργία ως «δούρειο ίππο» για τη θεμελίωση των πιο απάνθρωπων σχέσεων εργασίας.»

Εμείς θα παλέψουμε από κοινού με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους αφού ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ζωή είναι μονόδρομος!

Απαιτούμε:

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

-Επιστροφή των 10 ευρώ που τσέπωσε η «Αλληλεγγύη Κρήτης» από σχεδόν 1500 εργαζόμενους. Να λογοδοτήσουν για τις ψεύτικες αποδείξεις.

-Σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους. Κατάργηση των αισχρών συμβάσεων και αντικατάστασή τους από μόνιμες θέσεις εργασίας.

Αξιοπρεπή επιδόματα ανεργίας με πλήρη ασφάλιση".
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...