Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κολύμπησαν από τη Ντία μέχρι το Ηράκλειο

Σε εξέλιξη ο μεγάλος μαραθώνιος κολύμβησης.


Του Γιώργου Παπαδάκη / prismanews.gr

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 8ος μαραθώνιος κολύμβησης από τη νήσο Ντία στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στη παραλία του Καρτερού που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι απόστρατοι του Λιμενικού Σώματος. 

Οι συμμετοχές ήταν 19 με τις 4 από αυτές να είναι γυναίκες ενώ κολύμπησαν άνθρωποι από 14 έως 69 ετών σε μία προσπάθεια να διανύσουν την απόσταση των 11,5 χιλιομέτρων που μεσολαβεί ανάμεσα στο Ηράκλειο και την νήσο Ντία.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 8 το πρωί της Πέμπτης με τους γονείς και τους φίλους των αθλητών να δίνουν δυναμικά το παρών προκειμένου να τους ενθαρρύνουν στην προσπάθεια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μαραθώνιο αυτόν κολύμπησε και ο 69χρονος πρώην λιμενάρχης Ηρακλείου, Ναύαρχος ε.α κ. Κυρδήμος ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της ιδέας αυτής ενώ δυναμική είναι και η συμμετοχή των αθλητών από το σωματείο Δελφίνια Ηρακλείου από τους οποίους είναι και οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν.

Πρόκειται για τους Γιώργο Θαλασσινάκη, γιος της συναδέλφου Κατερίνας Μηναδάκη ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 16 ετών τερμάτισε πρώτος,  Γιώργο Στυλάκη, Μικαέλα Κανάκη και Νίκη Κυπραίου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μόνο μία γυναίκα εγκατέλειψε τη προσπάθεια της ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνοδεία ναυαγοσωστών, γιατρών και σκαφών προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους ατύχημα ενώ επί ποδός βρίσκεται και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου αλλά και οι απόστρατοι του Λιμενικού.

Οι κολυμβητές ξεκίνησαν να κολυμπούν με αντίξοες καιρικές συνθήκες ωστόσο στην συνέχεια ο καιρός στάθηκε σύμμαχος τους και όλα εξελίχθηκαν ομαλά με τους τερματισμούς να ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κολυμβητική απόσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...