Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η Κρήτη μέσα στους καλύτερους φθινοπωρινούς προορισμούς

Το γερμανικό περιοδικό επιλέγει τις ιδανικές προτάσεις για όσους Γερμανούς θέλουν να πάνε διακοπές το φθινόπωρο και αναζητούν ήλιο, θάλασσα και ζέστη.


Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγει την Κρήτη, καθώς δεν είναι μόνο το πιο μεγάλο νησί της Ελλάδας, αλλά και το πιο ζεστό.

«Όταν η Μαγιόρκα και η Αδριατική είναι ήδη πολύ κρύες για να κάνετε μπάνιο, τότε αναδεικνύονται τα μεγάλα πλεονεκτήματα του νησιού του Μίνωα. Το φθινόπωρο μπορεί κανείς να περιηγηθεί κάτω από τις ελιές, να ακολουθήσει τα χνάρια του αρχαιότερου υψηλού επιπέδου πολιτισμού της Ευρώπης, ηλικίας 3.500 ετών και μετά να κάνει μία βουτιά στη θάλασσα και να καθίσει σε μία παραλιακή ταβέρνα με καρέκλες βαμμένες στο γαλάζιο του ουρανού», γράφει το σχετικό αφιέρωμα.

«Από πλευράς ζέστης τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά στην παραλία του τυπικού κρητικού χωριού Κουτσουνάρι κοντά στην Ιεράπετρα. Εκεί στη νότια ακτή, στο Λιβυκό Πέλαγος, το νερό είναι πάντα ένα με δύο βαθμούς πιο ζεστό από ότι στις κοντινές στο αεροδρόμιο βόρειες παραλίες. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία την ημέρα τους 26 βαθμούς και σε συνδυασμό με επτά ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, το μπάνιο ακόμη και στο τέλος του Οκτωβρίου είναι απόλαυση», συνεχίζει το περιοδικό, δίνοντας ιδέες στους Γερμανούς που θέλουν να φύγουν μακριά από το κρύο..

Το κείμενο, όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και δημοσίευσε το thepaper.gr, καταλήγει με την επισήμανση ότι ο επισκέπτης στην Κρήτη δεν έχει να επιλέξει μόνο μεγάλα ξενοδοχεία για τη διαμονή του, καθώς στο Κουτσουνάρι 20 χωριατόσπιτα έχουν ανακαινισθεί με μεράκι και ενοικιάζονται σε παραθεριστές. Μάλιστα αναφέρει ότι το κόστος για τη διαμονή δύο ατόμων για μία εβδομάδα τον Οκτώβριο είναι κάτω από 700 ευρώ.

Οι υπόλοιποι τέσσερις θερμοί προορισμοί που προτείνει το Spiegel είναι η Τουρκία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ντουμπάι.



flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...