Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα καλύτερα από τους Ευρωπαίους για το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας στην Κρήτη

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκαν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο επιστημονικό και ερευνητικό έργο που παράγει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας-Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη. 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στην Κρήτη από τις 24 Σεπτεμβρίου με σκοπό την αξιολόγηση του ερευνητικού ινστιτούτου στο πλαίσιο του υπό υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος MARBIGEN και της χρηματοδότησής του. 

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολόγησης -αποτελείται από τους Δρ. Όρφιου Φλόρες (Πορτογαλία), Ντανιέλε Νταφόντσιο (Ιταλία), Άλαν Ντόμπσον (Ιρλανδία), Μπόγκνταν Ρόκοσζ (Πολωνία)- επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δρ. Αντώνη Μαγουλά, του Δρ Γιώργου Κοτούλα και της Δρ Σίλιας Αντωνίου στελεχών του ινστιτούτου καθώς και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Νικολάου Ραπτάκη, και της Δρ. Μαρίας Κανδηλογιαννάκη στελέχους της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Βασικός στόχος της χρηματοδότησης του προγράμματος MARBIGEN είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας-Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ στο πεδίο της βιοποικιλότητας με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αξιολόγησης ότι το έργο του ινστιτούτου συμβάλλει  στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης μέσω της έρευνας και της καινοτομίας και στην υλοποίηση του στρατηγικού μοντέλου ανάπτυξης της, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Επίσης αναφέρθηκε στην δημιουργία και λειτουργία από την Περιφέρεια Κρήτης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας, μέσω του οποίου τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα του νησιού είναι ΄΄διασυνδεμένα΄΄ με τον πρωτογενή τομέα αλλά και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης με στόχο την αξιοποίηση του επιστημονικού τους έργου από την κοινωνία και την επιτάχυνση της περιφερειακής ανάπτυξης.


http://rethemnosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...