Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς εκπαιδευτικό στα Αγγλικά το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Αυγενάκης προς Αρβανιτόπουλο - «Άμεση τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών, στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου»


Στα κενά του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία παραμένουν εδώ και δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και ζητά την άμεση τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 2005 και το ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης. Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης το οποίο καθορίζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο του Συστήματος Ευρωπαϊκών Σχολείων με αποτέλεσμα η διδακτέα ύλη να είναι διαφορετική εκείνης των Ελληνικού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, ενώ λειτουργούν αγγλόφωνο και ελληνόφωνο τμήμα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο έγγραφό του ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το διδακτικό προσωπικό του σχολείου αποτελείται από την διευθύντρια, την υποδιευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την υποδιευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει ένας μόνο δάσκαλος για όλο το ελληνόφωνο δημοτικό, ο οποίος διδάσκει μόνο την Α’ τάξη, ενώ για το αγγλόφωνο τμήμα του σχολείου, δεν υπάρχει κανείς δάσκαλος. Επιπλέον, η Α΄ τάξη του αγγλόφωνου σχολείου, κάνει μάθημα με την Α’ τάξη του ελληνόφωνου σχολείου και οι υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού δεν λειτουργούν.

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπάρχουν 3 φιλόλογοι, 1 καθηγητής πληροφορικής, 1 γυμναστής και 1 οικονομολόγος και το σχολείο συνολικά αναμένει τον διορισμό 2 νηπιαγωγών, 5 δασκάλων για το ελληνόφωνο δημοτικό, 4 για το αγγλόφωνο δημοτικό, 2 μαθηματικών, 2 καθηγητών εικαστικών, 2 καθηγητών μουσικής, 1 θεολόγου και τουλάχιστον 7 καθηγητών ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ιταλικών).

Χαρακτηριστικό του αρνητικού κλίματος που επικρατεί, είναι ότι από την αρχή της χρονιάς, έχουν φύγει από το σχολείο 30 παιδιά, ενώ η διοίκηση του σχολείου επιρρίπτει ευθύνες στα στελέχη του Υπουργείου, υπογραμμίζει ο Λ. Αυγενάκης.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση τοποθέτηση των απαραίτητων εκπαιδευτικών, προκειμένου το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας να ξεκινήσει το συντομότερο την λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...