Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Ετήσιο Φόρουμ Χανίων «Από Βάδην σε Τροχάδην: Νέες Προκλήσεις για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα»

Το  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης–Europe Direct Κρήτης συμμετέχει στο 2ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής που διοργανώνεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.


Το Ελληνικό Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum) είναι μία νέα ακαδημαϊκή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του δημοσίου διαλόγου και την προώθηση της έρευνας πάνω σε θέματα που άπτονται της ελληνικής δημόσιας πολιτικής (policy).

Μέχρι σήμερα το Φόρουμ έχει διοργανώσει μία σειρά εκδηλώσεων για διαφορετικές πτυχές της κρίσης στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του London School of Economics, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να προσφέρουν μία καλά οργανωμένη βάση για διάλογο σε θέματα ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής και να λειτουργήσουν ως δημόσια «αγορά», στην οποία ασκείται κριτική, αποδομούνται μύθοι και στερεότυπα και, πρωτίστως, κατατίθενται ιδέες και προτάσεις για την παραγωγή δημόσιας πολιτικής.

Η συνάντηση που διοργανώνεται στα Χανιά αποσκοπεί στη συνέχιση του διαλόγου που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων κοινωνικών επιστημόνων, πολιτικών αξιωματούχων και ανθρώπων της αγοράς. Η φετινή συνάντηση επιδιώκει να θέσει την ελληνική κρίση στο ευρωπαϊκό της πλαίσιο, να ανιχνεύσει τις συνέπειές της στο εσωτερικό πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου να προτείνει διεξόδους μέσα από τη θεσμική εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...