Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Άρβη Ηρακλείου: Ζητούν... πίσω το χωριό τους!

Τι ζητούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης. Τι αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τόπου


Το χωριό Άρβη στο Ηράκλειο Κρήτης με παλαιότερες αποφάσεις έχει χωριστεί σε δυο τμήματα με φυσικό όριο χωρισμού τον ποταμό που ξεκινάει από το φαράγγι και καταλήγει στην θάλασσα!

Κινητοποιήσεις για τα αυτονότητα ετοιμάζουν αύριο στο Ηράκλειο οι κάτοικοι της Άρβης, στο νότο της Κρήτης, που ζητούν να ενωθεί και πάλι ο οικισμός τους! Ναι, ακούγεται απίστευτο, αλλά η Άρβη είναι χωρισμένη στα δύο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η πολύ καλή πορεία των κηπευτικών και της μπανάνας, έχουν καταστήσει την Αρβη τον τελευταίο καιρό σε ένα από τα πιο δυνατά οικονομικά κέντρα της Κρήτης που συνδυάζουν την πρωτογενή παραγωγή με τον τριτογενή τομέα (που θα μπορούσε να εξελιχθεί περισσότερο λόγω του φυσικού Κάλλους της περιοχής)

Ειδικά φέτος μετά την πολύ καλή απόδοση και πορεία που είχε το αγγούρι στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και τους παραθεριστές που κατέκλυσαν το χωριό λόγω της πολύ καλής αμμώδους παραλίας που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του Αλιευτικού Καταφυγίου που κατασκευάστηκε πριν μερικά χρόνια, υπάρχει τεράστια αισιοδοξία για …εκτίναξη της ανάπτυξης στην περιοχή με νέες μεγάλες επενδύσεις τόσο στον Αγροτικό τομέα όσο και στον Τουριστικό.

Ενώ όμως πηγαίνουν πρίμα για την Αρβη, υπάρχει … εδώ και πολλα χρόνια μια πανελλαδική πρωτοτυπία που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου.

Το χωριό με παλαιότερες αποφάσεις έχει χωριστεί σε δυο τμήματα, την Αρβη που ανήκει διοικητικα στα Αμιρά και την…Νέα Αρβη που ανήκει στον Αγιο Βασίλειο, με φυσικό όριο χωρισμού τον ποταμό που ξεκινάει απο το φαράγγι και καταλήγει στην θάλασσα.

Οι κάτοικοι της Αρβης διεκδικούν εδώ και χρόνια την συνένωση και την δημιουργία ενός οικισμού. Μετά… κόπων και βασάνων και ύστερα από πολλές κινητοποιήσεις κατάφεραν να αποσπάσουν θετική απόφαση από το Δημου Βιάννου όπου ανήκουν και τώρα το θέμα έχει κολλήσει στην υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος.

Αύριο Τρίτη ,λοιπόν, στις 7:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει δυναμική κινητοποίηση και παρουσία στα γραφεία της Αποκεντρωμενης Διοίκησης στο Ηράκλειο για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος τους.

“Είναι κανένας να απορεί πως ενα χωριό του Δήμου Βιαννου που ειναι το οικονομικό κέντρο του εδω και παρά πολλα χρόνια, ειναι χωρισμένο σε δυο τμήματα που το καθένα ανήκει σε διαφορετική κοινότητα και τι συμφέροντα εξυπηρετεί αυτη η κατεστημένη κατάσταση” είπε κάτοικος της περιοχής που δεν μπορεί πραγματικά να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Πηγή: Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...