Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Kινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στο ΕΛΚΕΘΕ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν ένα ηχηρό παρόν μαζί με τους άλλους κλάδους που πλήττονται βάναυσα από τα μέτρα του μνημονίου

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν, συμμετέχουν:

«1. Στα συλλαλητήρια τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα στις 8:00 μ.μ. στο Σύνταγμα όπου θα περικυκλώσουμε τη Βουλή και θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, οι οποίοι στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και προσφέρθηκαν να στηρίξουν την κινητοποίηση.

2. Στη Γενική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση, ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ. απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που συγκεκριμενοποιεί ειδικά στα άρθρα 90 και 91 (ενδεικτικά αναφέρουμε την κατάργηση Επαγγελματικών Λυκείων και 52 ειδικοτήτων καθώς και των σχολικών φυλάκων) τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα σταλούν στην ανεργία άλλοι 25.000 εφέτος και 130.000 μέχρι το 2015 εργαζόμενοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (σύμφωνα με τον συγκεντρωτικό ετήσιο πίνακα προσλήψεων-αποχωρήσεων 2013-2016 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι (σελ. 5625) του νόμου 4093/12-11-12 για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ενισχύοντας έτσι περαιτέρω το στρατό του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων.

Είναι σαφές από την έως σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική οριζόντιων και απάνθρωπων μέτρων λόγω και της επικαλούμενης απόλυτης αδυναμίας αξιολόγησης τομέων και προσώπων (ο τρόπος που αντιμετώπισε η πολιτεία τις διοικήσεις της ΕΡΤ και όχι μόνο, για την κακή έως σκανδαλώδη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα, μετακυλίοντας τις ευθύνες και τις συνέπειες αποκλειστικά στους εργαζόμενους, είναι ενδεικτικός) δε θα ξεφύγουμε ούτε εμείς αν δεν αντιδράσουμε ανάλογα».

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...