Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αυγενάκης: Καταγγελίες για μη ορθή ενημέρωση υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ


Σύμφωνα με δημοσίευμα στο τοπικό διαδικτυακό ιστότοπο www.cretalive.gr , υπάρχουν καταγγελίες για αντιδεοντολογική συμπεριφορά όσον αφορά στην ενημέρωση των μαθητών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία όχι μόνο δεν ενημέρωσε σωστά τους υποψηφίους φοιτητές ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση τους και το αντικείμενο του 5ου επιστημονικού πεδίου, αλλά οι αρμόδιοι προέβησαν και σε απαξιωτικά σχόλια επηρεάζοντας αρνητικά τους υποψηφίους ακόμα και για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα «Τουλάχιστον η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης πρέπει να ξέρει τι γίνεται στις κατά τόπους διευθύνσεις. Και να πάρει μέτρα! Οι καταγγελίες που έχουμε δεν είναι λίγες, αλλά αυτό που συνέβη σε νομό της Κρήτης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Ειδοποιήθηκαν τα παιδιά να πάνε στην πρώην Νομαρχία για μια ενημέρωση για το 5ο επιστημονικό πεδίο (οικονομικά-λογιστικά). Εκεί τους έδειξαν κάτι διαφάνειες για τις σχολές αλλά ουδείς μπόρεσε (ή δεν ήξερε) να τους ξεκαθαρίσει για τις τάξεις των λογιστών που ήταν και το βασικό που ενδιέφερε τα παιδιά που πήγαν. Σε όλη τη διάρκεια όμως ορισμένοι τους έκαναν απαξιωτικά σχόλια για το σύστημα και περιέγραφαν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση. Στη συνέχεια είχαν φέρει δυο παιδιά, απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και άρχισαν κι αυτοί να λένε ότι τα μαθήματα είναι πολύ δύσκολα, ότι δεν βρίσκουν δουλειά και ότι δεν μαθαίνουν τίποτα από τις σχολές τους! Ακόμη κι αν έχουν δίκιο σε πολλά από αυτά που έλεγαν, υπήρχε κανένας λόγος να ρίξουν έτσι την ψυχολογία των παιδιών; Αυτή είναι η ευθύνη τους; Αυτές είναι οι οδηγίες; Μάλιστα πολλά παιδιά έφευγαν και δεν ήθελαν να συμπληρώσουν καν το μηχανογραφικό;»

Δεδομένης της συγκυρίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και να αντιμετωπιστούν οριστικά συμπεριφορές που απογοητεύουν τους υποψηφίους και οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το καθήκον και τον υπεύθυνο ρόλο που καλούνται να έχουν οι εκπαιδευτικοί έναντι των μαθητών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Έχουν δοθεί οδηγίες στις κατά τόπους διευθύνσεις για την ορθή ενημέρωση των υποψηφίων και σε ποια διεύθυνση σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμπεριφορών;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων σε όλη την Επικράτεια, δεδομένου ότι η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων λήγει στις 12 Ιουλίου 2013;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...