Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Το Αρκάδι προσελκύει τους Ρώσους

Αύξηση των επισκεπτών από τη Ρωσία και άλλες χώρες του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος. Πολλοί ξένοι φτάνοντας στην Κρήτη ζητούν το Αρκάδι, μοναστήρι της αυτοθυσίας για την ελευθερία.

Φθάνοντας στην Κρήτη για τις διακοπές τους οι Ρώσοι το πρώτο που ζητούν είναι μια επίσκεψη-προσκύνημα στον τόπο της αυτοθυσίας, παγκόσμιο σύμβολο της λευτεριάς, το μοναστήρι του Αρκαδίου. Καταφθάνουν, λοιπόν, καθημερινά μαζί με πολλούς άλλους ξένους παραθεριστές, είτε με οργανωμένες εκδρομές ή μεμονωμένα, κατά χιλιάδες και για ώρες παραμένουν στους χώρους, λαμβάνοντας πληροφορίες για την ιστορία του προσκυνήματος Μια άποψη του Αρκαδίου, όπου χιλιάδες καταφθάνουν καθημερινά για επίσκεψη και ξενάγηση…

Φέτος, εξήγησαν άνθρωποι του μοναστηριού που τους υποδέχονται, «παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών από τη Ρωσία και άλλες χώρες του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι το Αρκάδι είναι εκτός των ενδιαφερόντων και άλλων ξένων από την Ευρώπη. Αυτή την περίοδο», πρόσθεσαν, «έρχονται πολλοί Ρώσοι».


Ο μεγάλος όγκος των επισκέψεων στο μοναστήρι, παρατηρείται τις πρωινές ώρες, όμως προκαλεί εντύπωση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα καταστήματα γύρω από την ιστορική μονή, ότι ελάχιστοι από τους πολλούς που φτάνουν καθημερινά, θα προχωρήσουν σε αγορές (εκτός από αναμνηστικά σουβενίρ) ή θα παραμείνουν για καφέ ή φαγητό.

Καταφθάνουν καθημερινά ακόμα και με το τρενάκι από την πόλη του Ρεθύμνου ή τουριστικές περιοχές

Το όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ασφαλώς, και δημιουργεί προβληματισμό για την ποιότητα του νέου ρεύματος των ξένων που άρχισε να εμπεδώνεται στην Κρήτη και καταλήγουν στην άποψη ότι «οι Ευρωπαίοι είναι οι μοναδικοί που κινούν τη βαριά βιομηχανία της χώρας».

rethymnoguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...