Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η Σπιναλόγκα υποψήφια για πολιτιστικό μνημείο της Unesco


Η Σπιναλόγκα, οι ενετικές οχυρώσεις όλης της Κρήτης και τα Μινωικά ανάκτορα έχουν εγγραφεί στον ενδεικτικό κατάλογο των αιτημάτων της χώρας μας προς την Unesco,  όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έκανε την ανακοίνωση από την Κρήτη, διευκρινίζοντας ότι για την ένταξη της Σπιναλόγκας έχει προηγηθεί συστηματικό έργο από ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.


Η ενετική Σπιναλόγκα.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στη σημασία των προτάσεων ένταξης στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco των τριών εγγραφών, Σπιναλόγκας, ενετικών οχυρώσεων και Μινωικών ανακτόρων, ενώ με την κα. Μενδώνη συζήτησαν όλα τα έργα πολιτισμού του νησιού τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού

Για το θέμα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού αναφέρθηκε ότι ξεπεράστηκαν διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με το Πράσινο Ταμείο, και ο σχετικός διαγωνισμός προχωρεί άμεσα. Μέσα στο καλοκαίρι εξάλλου, πρόκειται να παραδοθούν έτοιμες στο κοινό και οι υπόλοιπες αίθουσες του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...