Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για τη νησιωτική Ελλάδα, ζητά ο Λ. Αυγενάκης


Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κινητήρων και θέρμανσης στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ως αντιστάθμισμα στο υψηλό κόστος μεταφοράς, ζητά... με παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα διαβιβάζοντας υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «η αυξημένη τιμή των καυσίμων λόγω κυρίως της υψηλής φορολογίας έχει οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση αυτών με αποτέλεσμα πολλοί Πρατηριούχοι – έμποροι υγρών καυσίμων να βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και να απειλούνται με πτώχευση καθώς δεν δύνανται να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες. Ειδικότερα στο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας, όπου η οικονομία παρουσιάζει κάποιο βαθμό αυτονομίας λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους από τον ηπειρωτικό Ελλαδικό χώρο, αλλά και του περιορισμένου πληθυσμού τους, παρατηρείται μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά των πετρελαιοειδών η οποία δίχως τη μέριμνα της διοίκησης δεν δύναται να αναστραφεί».

Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα δημιουργηθούν αφενός ισότιμες συνθήκες για τους καταναλωτές των νησιών με τους αντίστοιχους καταναλωτές της ηπειρωτικής χώρας αντισταθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το επιπρόσθετο κόστος που βαρύνει τους καταναλωτές στις νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον με το μέτρο αυτό δεν πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής κοινοτικής αγοράς αλλά αντίθετα ενισχύεται η διασφάλιση συνθηκών θεμιτού ανταγωνισμού.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης επί των καυσίμων κινητήρων και θέρμανσης στο σύνολο του νησιωτικού χώρου, ώστε να αντισταθμιστεί μεν το κόστος μεταφοράς με το οποίο επιβαρύνονται οι περιοχές αυτές, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών καθιστώντας τα ικανά να ανταγωνιστούν τον ηπειρωτικό ελλαδικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...