Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νέο κινεζικό ... φλερτ για επενδύσεις στην Κρήτη

Κινεζική αντιπροσωπεία βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα στον απόηχο της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής που έγινε στην Κίνα, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για δύο ομάδες επιχειρηματιών που εκπροσωπούν κινεζικές εταιρίες κολοσσούς και ενημερώνονται για τα ... ανοιχτά οικονομικά project που υπάρχουν στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr κατά τη διάρκεια των επαφών υπήρξε έντονο “φλερτ” για επενδύσεις στην Κρήτη, με σημείο αναφοράς την κατασκευή του διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι. Οι εξελίξεις φαίνεται πως ... σφραγίζουν το ενδιαφέρον των Κινέζων για το Καστέλι ενώ αντίθετα, χάνει έδαφος το ενδεχόμενο προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για το διαμετακομιστικό κέντρο στη Μεσαρά.

Τα στελέχη που συμμετέχουν εκπροσωπούν σημαντικούς κινέζικους φορείς κρατικών και ιδιωτικών συμφερόντων με ισχυρή παρουσία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τις κατασκευές, των υποδομών, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες αιχμής, όπως ναυτιλία, ενέργεια, βιομηχανία και ορυκτά. Όπως επισημαίνεται από τον οργανισμό Invest in Greece, για την πρώτη κινεζική αποστολή, από το Πεκίνο υπό την China Export Import Bank, έχει συντονισθεί ένα ευρύ πρόγραμμα στοχευμένων επιχειρηματικών συναντήσεων με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων σε κοινούς τομείς ενδιαφέροντος, αλλά και εκπροσώπους κρατικών φορέων που θα τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και για τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας για δυνητικούς επενδυτές στον τομέα της ενέργειας και των υποδομών.

Για τη δεύτερη αποστολή, από τη Σαγκάη υπό την 21st Century Media, έχει προετοιμασθεί πρόγραμμα με επιχειρηματικό σεμινάριο που θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, ενώ θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με σημαντικές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κοινούς τομείς της ενέργειας, καθώς και με Έλληνες εφοπλιστές.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν στοχευμένα field trips, με στόχο να γνωρίσουν οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι -εκ του σύνεγγυς- σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, οι υποδομές και η γεωργική παραγωγή της χώρας, δίνοντάς τους μια πιο άμεση εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας και του "επιχειρείν" στην Ελλάδα, και αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις, που προσφέρει η ελληνική οικονομία.
Του Σωτήρη Μεταξά/prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...