Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«Πράσινο φως» για την επέκταση του αεροδρομίου Χανίων - Στον "Ακτορα" του Μπόμπολα το έργο

Με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης ενέκρινε σήμερα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Επέκταση αεροσταθμού, λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον Αερολιμένα Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”» προϋπολογισμού 110.085.000 ευρώ.

Το έργο είχε αρχικώς ανατεθεί, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, στην πρώτη μειοδότρια εταιρεία «ΝΕΜΕΣΙΣ ΛΤΔ», με έκπτωση 48,48% (ποσό 56.954.491,16 ευρώ). Κατά της απόφασης προσέφυγε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, αλλά η ένσταση απερρίφθη. Στη συνέχεια η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ άσκησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία έγινε αποδεκτή. Κατόπιν αυτών, το έργο ανατίθεται στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία είχε υποβάλει προσφορά με ποσοστό έκπτωσης 44,43% (συμβατική δαπάνη 61.393.815,82 ευρώ).

«Ολοκληρώνεται σήμερα μία μακρά διαδικασία που αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του αερολιμένα Χανίων», τόνισε ο κ. Καλογιαννης και πρόσθεσε: «Το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού, είχε καθυστερήσει σημαντικά εξαιτίας ενστάσεων μεταξύ των διαγωνιζομένων. Το υπουργείο εργάζεται εντατικά για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής σε όλη τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...