Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Δυναμική η παρουσία της Κρήτης στην Διεθνή έκθεση Anuga 2013

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης ανακοινώνει στα μέλη του ότι η Περιφέρεια Κρήτης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, τα Επιμελητήρια του νησιού και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των ενεργειών τους για.. την προώθηση και καθιέρωση των Κρητικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού, προτίθενται να ενισχύσουν την ενιαία παρουσία των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης στη Δ.Ε. ANUGA 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 5 – 9 Οκτωβρίου 2013 στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η Δ.Ε. ANUGA αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς για τον κλάδο των Τροφίμων – Ποτών και προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και του Τύπου. Στη διοργάνωση του 2011 συμμετείχαν περισσότεροι από 6.600 εκθέτες από 100 χώρες και την έκθεση επισκέφτηκαν πάνω από 155.000 εμπορικοί επισκέπτες από 180 χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθούν και παράλληλες δράσεις για την πιο ολοκληρωμένη προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

Για την Κρητική συμμετοχή έχει ζητηθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου χώρος περίπου 200 τ.μ. στο περίπτερο της Εθνικής συμμετοχής (αναμένεται επιβεβαίωση από τον ΟΠΕ, λόγω μεγάλης ζήτησης). Η οικονομική ενίσχυση που προτείνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Επιμελητήρια για την συμμετοχή των Κρητικών επιχειρήσεων προσδιορίζεται στο 30 - 40% περίπου του κόστους για ενοικίαση περιπτέρου έως 9 τ.μ. και ισχύει για μέγιστο αριθμό 20 επιχειρήσεων.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις είναι παραπάνω, θα ενισχυθούν οι πρώτες 20. Επίσης, σε περίπτωση περιπτέρου μεγαλύτερου των 9 τ.μ., η επιδότηση ισχύει για τα πρώτα 9 τ.μ. και τα επιπλέον, εάν υπάρχουν διαθέσιμα, θα χρεωθούν με την τιμή καταλόγου του ΟΠΕ.

Σημειώνουμε ότι ήδη, εντός των αρχικών προθεσμιών που είχε θέσει ο ΟΠΕ, έχουν ανταποκριθεί 10 Κρητικές επιχειρήσεις, που, καταβάλλοντας την αντίστοιχη προκαταβολή έως την Τετάρτη 17 Απριλίου, έχουν σειρά προτεραιότητας (όσες εξ αυτών έχουν ήδη πραγματοποιήσει την πληρωμή της προκαταβολής προηγούνται και έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους).

Το τελικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης θα προκύψει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και του συνολικού εμβαδού των περιπτέρων.

Λόγω περιορισμένου χρόνου και χώρου, παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν για την οριστική συμμετοχή τους μέχρι Τετάρτη 17 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, αρμόδιος κ. Θ. Τσαούλης, τηλ. 28310 57330, email: info@eber.gr
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...