Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προχωρεί η ίδρυση του δικτύου «Ελαιοταβέρνων» στην Κρήτη

Συνεχίζονται οι εργασίες ίδρυσης του Δικτύου ΕλαιοΤαβερνών Κρήτης, που  θα  έχουν  σαν βασική υποχρέωση την... αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα  φαγητά, τηγανητά και εδέσματα που προσφέρονται.

Κύριος στόχος του Δίκτυο αυτού θα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και των επιχειρήσεων εστίασης στους κινδύνους που συνεπάγεται για την υγεία των καταναλωτών η χρήση και η πολυχρησία σπορελαίων ιδίως στο τηγάνισμα καθώς και στις επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία, την απασχόληση και τον τουρισμό του τόπου η απομάκρυνση του γνωστού για την γευστική και υγιεινή του αξία ελαιόλαδου από τα τηγανητά των επιχειρήσεων εστίασης.

Στο Δικτυο αυτό, που υλοποιείται από τον ΣΕΔΗΚ στα πλαίσια του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου, μπορούν να συμμετάσχουν:

(α) Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης (ΕΜΕ) όπως Ταβέρνες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία κ.α που θα έχουν σαν κύρια υποχρέωσή τους την αποκλειστική χρήση ελαιολάδου στην παρασκευή όλων των φαγητών και ιδιαίτερα των τηγανητών που προσφέρουν.

(β) Επιχειρήσεις Εμπορίας Ελαιολάδου (ΕΕΕ) όπως έμποροι η συνεταιρισμοί, που διαθέτουν αποκλειστικά ελαιόλαδο χύμα ή τυποποιημένο

(γ) Επιχειρήσεις Διάθεσης Ελαιοεδεσμάτων (ΕΔΕ) όπως εργαστήρια και καταστήματα παραγωγής ή/και διάθεσης ελαιοεδεσμάτων που παρασκευάζονται αποκλειστικά με ελαιόλαδο.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές Δηλώσεις ενδιαφέροντος από όλη την Κρήτη οι οποίες υποβάλλονται στο Φαξ 28210 50818 η στο e-mail : Info@sedik.gr ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και η σύνταξη του Καταστατικού το οποίο αφού εγκριθεί και απο το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ θα υπογραφεί από τους ενδιαφερομένους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν κατά περιοχές.

Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συμμετοχή όχι πολλών αλλά υψηλής επαγγελματικής στάθμης επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του ιδρυόμενου Φορέα και η προβολή που θα γίνεται από τα ΜΜΕ να έχει πραγματικό αντίκρισμα.

Κι αυτό γιατί και οι Έλληνες αλλά και ξένοι τουρίστες από έρευνα διαπιστώθηκε ότι προτιμούν φαγητά με ελαιόλαδο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την πραγματική αξία τους. Δεν ανέχονται όμως παραπλάνηση και εξαπάτηση.

Στα Μέλη του Δικτύου, θα χορηγείται ειδική Πιστοποίηση και το Λογότυπο (σήμα) Δικτύου εφόσον μετά από ελέγχους που θα διενεργεί το Δίκτυο θα διαπιστώνεται ότι τηρούν τους ορούς του Καταστατικού και ιδιαίτερα τον όρο της αποκλειστικής χρήσης και κατοχής ελαιολαδου.

Το Δίκτυο θα προβάλλεται με έκδοση έντυπων ενημερωτικών μέσων, με ραδιοτηλεοπτικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες, περιοδικά, οδηγούς , δημιουργία ιστοσελίδας, αφίσες, διαφημιστικά επιτραπέζια αντικείμενα και παράλληλα θα προωθείται με την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων

Το Δίκτυο θα ιδρυθεί ως ΝΠΙΔ ( αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) και θα διοικείται από την Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα μετέχει ένας τουλάχιστο εκπρόσωπος από κάθε Περιφερειακό διαμέρισμα.

Οι ενδιαφερομενοι για το περισσοτερες πληροφορίες σχετικα με το Δικτυο μπορουν να τηλεφωνουν στο 28210 50800 η να στελνουν μηνυμα στο e-mail: info@sedik.gr

*Ο Δρ. Νίκος Μιχελάκης, που είναι πρώην Δ/ντης του Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων και Επιστ. Σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, διευκρινίζει ότι τα άρθρα του εκφράζουν προσωπικές του απόψεις και δεν απηχούν κατά ανάγκη τις απόψεις του ΣΕΔΗΚ. (nmixel@otenet.gr)
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...