Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Φοιτητικός Διαγωνισμός Μηχανικής από την Κίνηση Ευρωπαίων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης

English: This is a logo owned by Board of Euro...
 (Photo credit: Wikipedia)
Ο Σύλλογος B.E.S.T. (Board of European Students of Technology) αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό και μη πολιτικό σύλλογο ο οποίος δημιουργήθηκε από φοιτητές Πολυτεχνείων της Ευρώπης και κύριο σκοπό του έχει την διοργάνωση σεμιναρίων ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων και την προσφορά επιπλέον γνώσεων στους φοιτητές τους. Ο σύλλογος B.E.S.T. αποτελείται από 91 Πολυτεχνεία σε 33 χώρες σε όλη την Ευρώπη. , ο σύλλογος BEST θα συντονίσει διαγωνισμό μηχανικής για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης (30-31 Μαρτίου).
 
Στις διαγωνισμό αυτό, τετραμελείς ομάδες φοιτητών (συμμετοχή 100 φοιτητών πέρυσι και 100 παρατηρητών) θα χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές, κοινωνικές και επικοινωνιακές ικανότητες τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν πάνω σε έναν συγκεκριμένο στόχο. Σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες, οι ομάδες ανταγωνίζονται για την βέλτιστη δυνατή λύση σε όρους αποδοτικότητας, κόστους Τεχνικής Μηχανικής και καινοτομίας. Καλούνται να επιλύσουν ένα μοντελοποιημένο πρόβλημα και να δημιουργήσουν μια κατασκευή. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην εξάσκηση ικανοτήτων, απαραίτητων για ένα ολοκληρωμένο Μηχανικό του αύριο.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου
Βασικές δραστηριότητες του συλλόγου, αποτελούν τα ακαδημαϊκά σεμινάρια (summer, winter, autumn & spring courses), τα οποία επικεντρώνονται σε επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα με βάση πάντα τις σπουδές των μελλοντικών μηχανικών, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά και λοιπές διοργανώσεις όπως οι συνδιασκέψεις. Τα ακαδημαϊκά σεμινάρια έχουν διάρκεια ως επί το πλείστον 15 ημέρες. Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και υπεύθυνοι για την διοργάνωση αυτών είναι τα κατά τόπους γραφεία του BEST σε όλη την Ευρώπη. Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων αυτών πραγματοποιούνται διαλέξεις από τους καθηγητές των εκάστοτε Πολυτεχνείων που διοργανώνουν την εκδήλωση. Οι διαλέξεις αυτές έχουν πάντα σχέση με το θέμα του σεμιναρίου και αποτελούν πολύ καλές πηγές γνώσεων για τους συμμετέχοντες φοιτητές. Παράλληλα με τα μαθήματα πραγματοποιείται μια προσπάθεια γνωριμίας των φοιτητών με τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό των χωρών στις οποίες πραγματοποιούνται τα εν λόγω σεμινάρια.

Ο τοπικός σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα 18 χρόνια της δραστηριότητάς του στην πόλη των Χανίων, έχει διοργανώσει με επιτυχία μέχρι σήμερα πληθώρα ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων (17 καλοκαιρινά σεμινάρια και 1 εαρινό, 13 εσωτερικές συναντήσεις, 9 πολιτιστικές ανταλλαγές και πολλές άλλες εκδηλώσεις) με πιο πρόσφατο παράδειγμα το καλοκαιρινό σεμινάριο του 2012 με θέμα "Exploring DIY. Materials and techniques to build just about anything" με τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής κύριο Ουγγρίνη Κωνσταντίνο.
Άλλες διοργανώσεις
• Καλοκαιρινό Ακαδημαϊκό Σεμινάριο
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, ο σύλλογος BEST διοργανώνει το 19ο καλοκαιρινό σεμινάριο με θέμα: “Μ.ΑPPL.E. Materials and applications for enviroment”.Η διάρκεια του θα είναι 11 ημέρες(από τις 10-21 Ιουλίου) και υπεύθυνος διεξαγωγής του θα είναι μέλος/οι ΔΕΠ τμήματος/ων του Πολυτεχνείου. Την εκδήλωση αυτή θα παρακολουθήσουν 60 φοιτητές από όλη την Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
• Πολιτιστική Ανταλλαγή
Μία από τις βασικότερες διοργανώσεις του συλλόγου τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το φετινό πρόγραμμα. Φέτος έχει κανονιστεί τριπλή πολιτιστική ανταλλαγή με τους αντίστοιχους τοπικούς συλλόγους της Άγκυρας (Τουρκία) και Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία).Η πρώτη επίσκεψη μας στο εξωτερικό θα πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ θα υποδεχτούμε τις αποστολές των πολυτεχνείων αυτών στα Χανιά στις αρχές Απρίλη 2013 (8-15 Απριλίου). Σε αυτή την εκδήλωση θα συμμετάσχουν συνολικά 60 φοιτητές. Η διοργάνωση αυτή προβάλλει τον τόπο μας, τα Χανιά, τους ανθρώπους, τα έθιμα, τα τοπικά Προϊόντα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...