Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εντατικοποίηση των δράσεων για αντιμετώπιση της υπεραλίευσης στον κόλπο της Μεσαράς

Εντατικοποιούνται οι δράσεις για την υπεραλίευση στον κόλπο της Μεσαράς και την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Ο δήμος Φαιστού, σε επικοινωνία με την οργάνωση «Αρχέλων», συζήτησε την εντατικοποίηση της όλης προσπάθειας και, τους καλοκαιρινούς μήνες, θα υπάρξουν κοινές δράσεις που θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών του δήμου με αφορμή τη νεκρή χελώνα καρέτα- καρέτα που βρέθηκε, την Καθαρά Δευτέρα, στη λίμνη της Καταλυκής στον Κόκκινο Πύργο Τυμπακίου, και την υπεραλίευση που έχει παρατηρηθεί στη Μεσαρά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο δήμος Φαιστού- που επανειλημμένα έχει δείξει εμπράκτως την οικολογική του ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα- κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το φαινόμενο της υπεραλίευσης στον κόλπο της Μεσαράς.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει τονιστεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με τους αλιείς της περιοχής. Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα προβλήματα, που προκαλεί η υπεραλίευση είναι μεγάλα, καθώς δεν είναι μακριά η μέρα που θα μηδενίσουν τελείως τα αποθέματα ψαριών στη θάλασσα».

«Η καταστροφή της βιοποικιλότητας που συντελείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι αποτέλεσμα που εντείνει τον αφανισμό των ψαριών από τον κόλπο της Μεσαράς» καταλήγει ο δήμος Φαιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...