Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Αυγενάκης ζητά την διατήρηση της πάλης στα Ολυμπιακά αγωνίσματα

«Η εξαίρεση του αθλήματος της πάλης αποτελεί καίριο πλήγμα για τον αθλητισμό και προσβάλει το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Είναι αδιανόητη η κατάργηση ενός ιστορικού αθλήματος όπως η πάλη, συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η πάλη σώμα με σώμα αντιπροσωπεύει τον αληθινό αθλητισμό και αποτελεί ένα από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, αφού εντάχθηκε στην σύγχρονη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και από το 1896 και έπειτα διεξάγεται συνεχώς, ενώ από το 2004 διεξάγονται και αγώνες γυναικών.

Η ιστορική ύπαρξη και σημασία της πάλης επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι από την παλαίστρα της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκινάει η παγκόσμια πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας, πριν την έναρξη κάθε Ολυμπιακών Αγώνων.

Το άθλημα της πάλης αποτελεί ένα τεχνικό και ευγενικό άθλημα, στο οποίο αθλούνται εκατομμύρια αθλητές και αθλήτριες σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία, η παράδοση και η κοινωνική αποδοχή που χαρακτηρίζουν την πάλη δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της θεαματικότητας των ΜΜΕ και της εμπορευματοποίησης της ιστορικής κληρονομιάς των αγώνων.

Για το λόγο αυτό εκφράζω τη στήριξη και τη συμπαράστασή μου στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και το Εργαστήριο Οργάνωσης – Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ζητώ λοιπόν, να στηρίξετε και Εσείς την εν λόγω πρωτοβουλία http://www.pe.uth.gr/srm/component/content/article/3-news/58-wrestling.html για την παραμονή του αθλήματος της πάλης στα ολυμπιακά αγωνίσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...