Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στα Χανιά


Κλιμακώνονται και στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς μετά τους αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» που από την Τετάρτη παραμένουν στον κόμβο «Μεγάλα Χωράφια» της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου στους δρόμους βγαίνουν αύριο Δευτέρα και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα».

Η συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων θα γίνει στη θέση «Πλατάνι» στην Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου η οποία θα αποκλείεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο οι διοργανωτές επισημαίνουνότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία όσων κινούνται στην Εθνική Οδό.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στη γέφυρα του Κλαδισού από όπου μέσω της πόλης των Χανίων οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν στο Πλατάνι.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων «Ενότητα», Γιώργος Μπικάκης, κάλεσε όλο τον αγροτικό κόσμο να δώσει το παρών στην κινητοποίηση ώστε όπως δήλωσε «να ανατραπεί η ανάλγητη και αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί σε αφανισμό της υπαίθρου».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών Κώστας Καψωμενάκης η λαϊκή αγορά της Δευτέρας στην περιοχή των Δικαστηρίων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Χωρίς λαϊκή αγορά θα μείνουν τα Χανιά και την Τετάρτη αφού οι παραγωγοί συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των συνδικάτων.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...