Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατότητα συμμετοχής των «Κοινωνιών Αστικού Δικαίου» στο ΕΣΠΑ

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Την άνιση μεταχείριση των επιχειρήσεων που αποτελούν «Κοινωνίες Αστικού  Δικαίου», όσον αφορά στα προγράμματα ενισχύσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ του, επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την Υπουργό Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και κ. Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην έγγραφη αναφορά του, ο  Βουλευτής Ηρακλείου τονίζει  ότι οι εν λόγω μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν «Κοινωνίες Αστικού  Δικαίου», λόγω του ιδιοκτησιακού  καθεστώτος που διέπει τα ακίνητά τους, αλλά και επειδή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα ενίσχυσης και αναβάθμισης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι: «οι συγκεκριμένες επιχειρήσει τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τα κύρια τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εκπροσωπούν το 50% περίπου του συνόλου των τουριστικών κλινών της χώρας συμβάλλοντας στην περιφερειακή ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην τοπική και εθνική οικονομία».

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να δοθεί η δυνατότητα σε αυτές τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως «Κοινωνίες», να συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους και συνεπώς το τουριστικό προϊόν της χώρας στο σύνολό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...