Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ποινή 8 μηνών στον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη για παράβαση καθήκοντος

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκης και Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, για παράβαση καθήκοντος οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε επιχειρηματίας της πόλης, κατηγορώντας τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσης γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον δήμαρχο Ηρακλείου ότι είχε συμφέρον να λειτουργήσουν στο εμπορικό κέντρο καταστήματα, αφού όπως υποστήριξε εκεί δραστηριοποιούνται οικονομικά συγγενικά του πρόσωπα . Ο επιχειρηματίας που κατέθεσε τη μήνυση χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και στο δικαστήριο μιλώντας για μια ομάδα ανθρώπων «που κάνει κουμάντο στο Ηράκλειο».

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...