Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Γνώριμο πια το "σκαμνί" για την ανταποκρίτρια του ΟΓΑ

Για ακόμη μία φορά βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, στο "σκαμνί" της κατηγορούμενης, ανταποκρίτρια του ΟΓΑ από πρώην δήμο του νομού Ηρακλείου, με την κατηγορία της... πλαστής βεβαίωσης απασχόλησης αλλοδαπών, με "εφόδιο" τις οποίες οι αλλοδαποί εξασφάλιζαν άδεια παραμονής στη χώρα.

Η γυναίκα, που και στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για την ίδια ακριβώς πράξη, βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο, κατηγορούμενη για 74 περιπτώσεις, ενώ μαζί της στο εδώλιο κάθισε έτερος ανταποκριτής του ΟΓΑ (άλλου πρώην δήμου) ο οποίος κατηγορούνταν για πέντε περιπτώσεις.

Οι δύο ανταποκριτές κατηγορούνταν ότι από το 2006 ως το 2008, λειτουργώντας ως ανταποκριτές του ΟΓΑ, είχαν το καθήκον να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής των εργοδοτών που απασχολούσαν αλλοδαπούς, προκειμένου να συμπληρώνεται σχετική βεβαίωση την οποία οι αλλοδαποί χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογητικό για να εξασφαλίσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

Οι δύο ανταποκριτές κατηγορούνταν ότι βεβαίωσαν, ψευδώς, το γνήσιο της υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες έπρεπε να υπογράψει ο εργοδότης των αλλοδαπών και ο ίδιος αλλοδαπός για να μπορει ο εργοδότης να τον έχει στη δούλεψή του. Έτσι προέκυψαν υπογραφές εργοδοτών που όμως ... δεν είχαν υπογράψει ποτέ!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανταποκρίτρια του ΟΓΑ "καταχωρούσε στο πρωτόκολλο του ΟΓΑ την πλαστή υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για απασχόληση δήθεν διάφορων αλλοδαπών με σκοπό να παραπλανήσει τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Περιφέρειας, κατά τον έλεγχο των προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας διαμονής στη χώρα".

Το δικαστήριο αθώωσε τον άνδρα, καθώς εμφανίστηκαν δύο από τους πέντε εργοδότες που αναγνώρισαν την υπογραφή τους, ενώ καταδίκασε τη γυναίκα, καθώς εμφανίστηκαν εργοδότες που αναγνώρισαν την υπογραφή τους, αλλά και άλλοι που αρνήθηκαν πως οι υπογραφές ήταν δικές τους. Το δικαστήριο επέβαλε στη γυναίκα ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...