Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοί είπαν το τελευταίο αντίο στον Τάκη Δασκαλαντωνάκη

Τελευταίο αντίο χθες για τον Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία Τάκη Δασκαλαντωνάκη που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.
Μαζί με την οικογένειά του, την σύζυγό του Μαίρη και τα τρία παιδιά του, Μαρίνα, Γιάννη, Πηνελόπη και τα αδέλφια του Νίκο και Χαρούλα, τον αποχαιρέτησαν και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκατοντάδες απλοί πολίτες, πολλοί Ρεθυμνιώτες.

Την νεκρώσιμη ακολουθία, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, έψαλλε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος.

Το φέρετρο με την σορό του Τάκη Δασκαλαντωνάκη μετέφεραν στην τελευταία κατοικία στους ώμους τους άνδρες του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης με τις παραδοσιακές τους στολές, αποδίδοντάς του με τον τρόπο αυτό το Ρέθυμνο και η Κρήτη ολόκληρη τον ύστατο φόρο τιμής για την προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Παρόντες για το τελευταίο αντίο ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, το εφοπλιστικό ζεύγος Λαιμού, ο επιχειρηματίας Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο επιχειρηματίας Μάνος Δομαζάκης, ο δικηγόρος Μανώλης Φουρφουλάκης, επιχειρηματίες και ξενοδόχοι απ’ όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας, πλήθος εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, εκπρόσωποι Κρητικών Σωματείων και Συλλόγων.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν μεταξύ άλλων: εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Τουρισμού-Πολιτισμού Πέπη Μπριρλιράκη-Μαμαλάκη, εκ μέρους των Ρεθυμνιωτών συμμαθητών του εκλιπόντος ο Μιχάλης Πριναράκης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Ευγένιος Φραγκιαδάκης, ο δικηγόρος Αθηνών Στέργιος Μανουράς και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Παπαδάκης.

Η κα Μπιρλιράκη που είχε συγγενικούς δεσμούς με τον εκλιπόντα, ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειο που εκφώνησε:

«Αποχαιρετάμε σήμερα, οριστικά πια, τον Τάκη Δασκαλαντωνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...