Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Παραμένουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μοιρών, Χερσονήσου και Αρκαλοχωρίου

Συγχωνεύεται το ΙΚΑ  της Νέας Αλικαρνασσού
Αλλά με τι;

Ισχυρή Παρέμβαση του  Λευτέρη Αυγενάκη

 Ο  αρχικός φόβος για πιθανή κατάργηση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Μοίρες, τη Χερσόνησο και το Αρκαλοχώρι τελικά διαψεύστηκε. Στο σχεδιασμό-πρόταση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναφέρεται με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι παραμένουν τα υποκαταστήματα.

Το  καθολικό αίτημα τοπικών και επαγγελματικών φορέων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης με  μια σειρά Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατάφερε αρχικά να αναδείξει και στη συνέχεια να πείσει αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης και τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  για την αναγκαιότητα της παραμονής των εν λόγω υποκαταστημάτων.

Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης: «προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η τρίτη ηλικία».

Με νεότερη  παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και με στοιχεία τα οποία θα προκαλέσουν σίγουρα προβληματισμό και συζητήσεις στις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας αλλά και των Διοικήσεων του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ζητά την αναβάθμιση των εξεταστικών κέντρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Λ. Αυγενάκης ερωτά:

1) Για τις  υπηρεσίες του  τηλεφωνικού κέντρου (Ραντεβού του 184) έχουν υπάρξει ή όχι συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες; Και αν ναι ποιος ο λόγος από τη μια να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για κάθε τηλεφώνημα για τα ραντεβού τους,  περίπου 1 ευρώ, και από την άλλη να απασχολούνται 4 δημόσιοι  υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο του κτιρίου του Εσταυρωμένου;

2) Η Κεντρική Υπηρεσία του  ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου εδρεύει στον  Εσταυρωμένο με αντικείμενο την  παροχή υπηρεσιών υγείας και  συντονισμό συνολικά των διοικητικών  υπηρεσιών του Νομού. Παράλληλα,  στον Νομό Ηρακλείου λειτουργούν 2 επιπλέον υποκαταστήματα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ) στην περιοχή των Μοιρών και της Νέας Αλικαρνασσού.

Καθημερινά, οι υπηρεσίες  του ΕΟΠΥΥ του Ν. Ηρακλείου  εξυπηρετούν το 95% του πληθυσμού  των ασφαλισμένων στο Ηράκλειο. Σε σύνολο περίπου 200.000 ασφαλισμένων έχουμε ημερησίως κατά μέσο όρο 2.000 επισκέψεις στα τρία κέντρα!!! (Μοιρών του Εσταυρωμένου και της Νέας Αλικαρνασσού)

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχεδιάζει την κατάργηση-συγχώνευση ενός εκ των τριών κέντρων, αυτό της Νέας Αλικαρνασσού.

Με παρέμβαση  του με σκληρή αλλά ξεκάθαρη γλώσσα ξεκαθαρίζει ότι τη μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται αυτή την  ώρα, κάτω απ αυτές τις συνθήκες είναι  η ενίσχυση με πλεονάζον προσωπικό  από άλλα ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ στα τρία κέντρα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του Ν. Ηρακλείου, του Εσταυρωμένου, της Νέας Αλικαρνασσού και των Μοιρών.

«Οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός με βρίσκει αντίθετο και η αντίδραση θα είναι σκληρή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...