Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Το ξεχασμένο χωριό των 18 κατοίκων - ''Εσβήσανε το φως για μας''!

Πρόκειται για ένα από τα πιο μικρά και γραφικά χωριά με έναν και μοναδικό νέο κάτοικο...


Μετρημένοι όσοι κατοικούν τη Γενή, το χωριουδάκι...μια σταλιά κατεβαίνοντας από το Σελλί του «Βρύσινα». Συνολικά είναι 18 άτομα. Ένας και μοναδικός νέος, 25άρης. Και ο δεύτερος που υπήρχε, ένα 30χρονο παλικάρι, πέθανε πέρυσι. Τώρα, η μοναξιά θερίζει ψυχές και κάθε χρόνο γεννά σπαραγμό μέχρι να έλθει το τέλος…

«Το χωριό», με όλες αυτές τις περιπέτειες, εκτιμά ο κ. Κογεράκης «θα έπρεπε να το ‘χανε κάνει γηροκομείο. Καθαρός αέρας υπάρχει, ησυχία μεγάλη που δεν τη βρίχνεις ούτε στα νεκροταφεία, αυτοκίνητα δεν έρχονται, λεωφορείο το ίδιο και μόνο τα καλοκαίρια παρουσιάζονται τρία-τέσσερα άτομα να κάτσουνε κάμποσες μέρες κι ύστερα να φύγουνε. Έσβησενε το φως για μας…»

Σύμφωνα με το madeincreta.gr, η Γενή αριθμούσε, όταν κατοικούνταν από τους Τούρκους, εβδομήντα οικογένειες και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι τέσσερις που υπήρχαν έφεραν στη ζωή 29 παιδιά. Τώρα ούτε παιδική φωνή! Όλα «πνίγονται» στον άδειο τόπο.

«Νιώθουμε εγκαταλειμμένοι», λέει η Δέσποινα Κογεράκη, που είναι εγκλωβισμένη στην περιπέτεια υγείας της. «Θέλω κάθε μήνα 600 ευρώ γιατί κάνω αιμοκάθαρση. Πάει, πέσαμε στο γκρεμό, η ζωή για μας έχει τελειώσει. Καλή εποχή εμείς δεν είδαμε». Και ο σύζυγός της θα συμπληρώσει: «Εμείς οι γερόντοι, οι αγράμματοι, τι να πούμε! Κοιτάζομε να περνά η μέρα μας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...