Τα κρασιά του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρουσιάστηκαν, στο πλαίσιο εκδήλωσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ με την εν λόγω εκδήλωση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μελών του Δικτύου στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Δανέλλη.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ο κ. Δανέλλης μίλησε για τη σημασία που έχει το παράδειγμα του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη του σήμερα, καθώς το Δίκτυο, με τη δράση του, στέλνει δυναμικά, εντός και εκτός συνόρων, το μήνυμα της ανάπτυξης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος του Δικτύου, Ν. Μηλιαράκης παρουσίασε την ιστορία, το έργο και τη φιλοσοφία του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης, δίνοντας παράλληλα στους παρευρισκόμενους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές ποικιλίες και την τοπική παραγωγή.

Στην εκδήλωση, παρέστη η Ελληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μ. Δαμανάκη, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες στη σημερινή συγκυρία, καθώς αναδεικνύουν την εικόνα μιας άλλης, θετικής Ελλάδας, που είναι υπαρκτή, που δημιουργεί και αναπτύσσεται, παρά τις δυσκολίες.