Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Άρχισε τις κατασχέσεις ο δήμος Ηρακλείου !


Κατασχέσεις ξεκινά ο δήμος Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοτών! Μόνο που η διαδικασία αυτή, φαίνεται, πως δεν ξεκινά από τους "μεγάλους" αλλά στρέφεται και εναντίον ανθρώπων που οφειλούν 200-300 ευρώ...

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Δ. Αγαπάκη, όταν ανέλαβε καθήκοντα πληροφορήθηκε ότι από τον Ιούνιο, πριν αναλάβει εκείνος, είχαν δοθεί από το δήμο σε τρεις δικαστικούς επιμελητές περισσότερα από 300 ονόματα πολιτών που οφείλουν χρήματα, εδώ και περίπου 5 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, αυτό έγινε γιατί ο δήμος θεώρησε ότι, μπροστά στο ενδεχόμενο παραγραφής των οφειλών, έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες, αλλιώς υπόλογοι για τα χρήματα που δεν εισπράχθηκαν θα ήταν οι ίδιοι οι αιρετοί και οι υπάλληλοι.

"Το έμαθα αργότερα. Ήρθα σε επαφή με τους δικαστικούς επιμελητές και τους ζήτησα να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε κατασχέσεις για 200, 300 και 500 ευρώ, αλλά να πάμε πρώτα στους "μεγάλους"" - είπε ο κ.Αγαπάκης.

Ωστόσο, αυτή η οδηγία του αντιδημάρχου φαίνεται πως δεν ακολουθήθηκε, καθώς σύμφωνα με καταγγελία που δέχτηκε το Cretalive, την προηγούμενη εβδομάδα μια γυναίκα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού κάποιου δημότη, πληροφορώντας τον ότι έρχεται εκ μέρους του δήμου για μια οφειλή 250 ευρώ από το 2004. Μάλιστα κοίταζε το σπίτι του και σημείωνε, ενώ μετά από τρεις ημέρες ο δημότης πήρε στα χέρια του κατασχετήριο από το δήμο. Η κατάσχεση αφορούσε τις ηλεκτρικές τους συσκευές, τις οποίες του πήραν για την οφειλή του.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...