Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό

Οι ξένες αγορές στέλνουν θετικά μηνύματα για την Κρήτη από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου στην οποία παρευρέθη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με στελέχη της Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο των επαφών του, ο περιφερειάρχης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους τουριστικούς παράγοντες να επισκεφθούν την Κρήτη, αλλά και σε υποψήφιους επισκέπτες του νησιού, μέσω του διεθνούς δορυφορικού τουριστικού καναλιού Travel Channel, στο οποίο και παραχώρησε συνέντευξη.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης στο κάλεσμά του αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, όπως είναι η ζωντανή ιστορία του, ο πολιτισμός του, η μοναδική γαστρονομία και διατροφή του, αλλά και οι υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, τονίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ασφάλεια του προορισμού της Κρήτης.

Εξάλλου, ο κ. Αρναουτάκης είχε μια ιδιαίτερα χρήσιμη, όπως χαρακτηρίζεται από την Περιφέρεια, συνάντηση με το γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προοπτική της μαζικής επίσκεψης τουριστών στο νησί. Στο μεταξύ, όπως εξήγησε ο Τούρκος αξιωματούχος, το πρόβλημα δεν είναι τόσο η visa όσο η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κρήτης με τη γειτονική χώρα.

Ο περιφερειάρχης τον διαβεβαίωσε ότι για το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης θα έρθει σε επαφή με τους υπουργούς Μεταφορών, Τουρισμού, και Εξωτερικών της Ελλάδας, για το θέμα των αναγκαίων αδειοδοτήσεων αλλά και με αεροπορικές εταιρείες.

Στην ίδια συνάντηση αλλά και κατά την παρουσία του κ. Αρναουτάκη στο Travel Channel, έγινε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της κρουαζιέρας επισημαίνοντας ότι η Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Παράλληλα, τις συναντήσεις του κ. Αρναουτάκη απασχόλησε και το θέμα της προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...