Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Αυγενάκης για τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης με Επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ζήτησε την «ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου για τις αλλαγές που αφορούν τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών».

Ειδικότερα, στην Επιστολή του ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Έως τις 30/04/2013 οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών πρέπει να τροποποιήσουν την άδειά τους έτσι ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου. Εάν δηλαδή, ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών στεγάζεται σε κτίριο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα πρέπει έως τις 30/04/2013 να γίνουν τυχόν οικοδομικές τροποποιήσεις ή τακτοποίηση αυθαιρέτων ή αλλαγή κτιρίου στη μέση της χρονιάς χωρίς ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει: 1) Εάν θα πληροί τις προϋποθέσεις που θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας πέραν όσων αναφέρονται στον παρόντα Νόμο. 2) Εάν θα εγκριθεί το πρόγραμμα σπουδών που θα υποβάλλει, διότι η διαδικασία έγκρισης θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, 3) Εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα παράβολα-χρηματικά ποσά που απαιτούνται, 4) Εάν θα έχει άδεια διδασκαλίας η οποία αντικαθίσταται με αναγγελία έναρξης επαγγέλματος με δικαιολογητικά που θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη απαιτείται ένα συγκεκριμένο, χρονικό διάστημα για την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών από τους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και στα πλαίσια του υπό ψήφιση Εφαρμοστικού Νόμου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να κατοχυρώσει τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής, όπως, επίσης αιτήθηκε και στην περίπτωση που κάποιες από τις προϋποθέσεις για την ίδρυση και την επικαιροποίηση παραβιαστούν έστω και από αμέλεια ή παράλειψη της διοίκησης να μην εφαρμοστεί η ποινή της ανάκλησης της άδειας για 10 χρόνια αλλά να δοθεί στους παραβάτες το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών για συμμόρφωση και επανόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...