Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πότε θα καταβληθεί το «πριμ» στους Παραολυμπιονίκες πρωταθλητές;

Ζητά να μάθει ο Λ. Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «της καταβολής της χρηματικής επιβράβευσης στους Παραολυμπιονίκες πρωταθλητές», μέσω της Κοινοβουλευτικής του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Οι Παραολυμπιακοί αγώνες αποτελούν έναν ιδιαίτερα εξέχοντα θεσμό, μία αθλητική συνάντηση υψηλού επιπέδου για αθλητές με σωματικά προβλήματα. Η συμμετοχή των αθλητών με σωματικά προβλήματα στους Παραολυμπιακούς αγώνες αποτελεί για όλους μας πρότυπο και ένδειξη ότι αθλητισμός είναι προνόμιο όλων και όχι λίγων. Η προσφορά των Παραολυμπιονικών αθλητών είναι αδιαμφισβήτητη και ως τέτοια θα πρέπει αν επιβραβεύεται από την Πολιτεία. Η επιβράβευση αποτελεί τόσο ένδειξη εκτίμησης όσο και κίνητρο για να συνεχίσουν οι αθλητές αυτοί τον αγώνα τους. Κάθε φορά που διεξάγονται Παραολυμπιακοί αγώνες, η Πολιτεία επιβραβεύει τους αθλητές που διακρίθηκαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σήμερα».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «το πριμ αυτό θα δοθεί σε άτομα με σωματικά προβλήματα, που το έχουν πραγματικά ανάγκη» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πότε αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους Παραολυμπιονίκες η χρηματική επιβράβευση του μεταλλίου που έφεραν στην χώρα μας για τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...