Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χιλιάδες στους δρόμους

Χιλιάδες οι Ηρακλειώτες εργαζόμενοι και άνεργοι που κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της πόλης στέλνοντας το μήνυμα του ΟΧΙ, στο νέο πακέτο των επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που είναι σε εξέλιξη στο Κέντρο του Ηρακλείου, θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, εφάμιλλη της μεγάλης κινητοποίησης του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του Εργατικού κέντρου ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Δυναμικό το παρόν και των αγροτών που κατέβηκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ.

Πρωτοφανής κρίνεται η συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου τομέα σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, Νίκο Μεντζίνη.
Περισσότερα από 30 είναι τα σωματεία - μέλη της ΑΔΕΔΥ από το Ηράκλειο που παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση με πανό.

Κλειστά είναι πολλά καταστήματα της πόλης, καθώς οι ιδιοκτήτες τους ακολούθησαν την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου και έβαλαν ολιγόωρο λουκέτο στα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύφεση που βιώνει η αγορά.

Κλειστές είναι οι εφορίες για τρείς ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
Τριήμερη και η απεργία των εργαζόμενων στα τελωνεία.

Δεμένα θα μείνουν έως τις 6.00 αύριο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια.
Προβλήματα και στις πτήσεις των αεροσκαφών.
Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εντός του Ελληνικού εναέριου χώρου από τις 10.00 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.  

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα συμβολαιογραφεία και τα γραφεία των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, ενώ οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους και τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Τη συμμετοχή του στην  24ωρη πανελλαδική απεργία, αποφάσισε και το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.). Η πανελλήνια ένωση καλεί όλα τα μέλη της να απεργήσουν και να παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.
\ neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...