Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης στη Κρήτη

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές των καυσίμων στην Κρήτη, με αποτέλεσμα τη μόνιμη γκρίνια των οδηγών - ντόπιων και τουριστών - οι οποίοι... περιορίζουν τις μετακινήσεις τους αναγκαστικά αφού δεν μπορούν να βάλουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις μετακινήσεις τους.

Στο Ρέθυμνο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει φτάσει στο 1,90 ευρώ το λίτρο, με τη μέση τιμή να είναι γύρω στο 1,84 ευρώ, τιμές απαγορευτικές ακόμη και για τις κοντινές εκδρομές αναψυχής που προγραμματίζει μια οικογένεια που δεν μπορεί να πάει μακρινές διακοπές.

Αυτό άλλωστε φαίνεται από την κίνηση στα πρατήρια όπως λένε οι ιδιοκτήτες. «Την προηγούμενη Κυριακή, μέρα που ο κόσμος παραδοσιακά πάει στη θάλασσα, ήταν τόσο πεσμένη η κίνηση που νόμιζες πως ήταν καθημερινή. Όταν χρειάζεσαι 20 ευρώ βενζίνη για να πας για μπάνιο και 50 -70 ευρώ για να φας και να πιείς όταν πρόκειται για οικογένεια, δεν πας ούτε βόλτα, ούτε στη θάλασσα, ούτε επισκέπτεσαι αξιοθέατα», μας είπε ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης.

Οι επισκέπτες του Ρεθύμνου, δε, όπως τονίζει ο ίδιος, σχολιάζουν διαρκώς ότι η τιμή της βενζίνης είναι πολύ ακριβή στο Ρέθυμνο, και περιορίζουν και αυτοί τις μετακινήσεις τους στην ενδοχώρα του νομού, στις τουριστικές περιοχές και τα αξιοθέατα.

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είναι απολύτως απαραίτητη, διότι έτσι θα πέσουν οι τιμές των καυσίμων και το κράτος θα έχει περισσότερα έσοδα, υποστηρίζει ο κ. Ξυδάκης, τονίζοντας, ότι σε διαφορετική περίπτωση οι τιμές των καυσίμων θα συνεχίσουν την ανοδική τους «κούρσα».

Ο ίδιος επισημαίνει πως αν το Ρέθυμνο και η Κρήτη δεν ήταν τουριστικές περιοχές, τότε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων θα είχαν βάλει λουκέτο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι το χειμώνα που έρχεται.
GoodNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...