Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Κρήτη και "κλείνουν" συμφωνία!

Συνάντηση του "προπομπού" της Κινεζικής αντιπροσωπείας με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου
Άλλη μια επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Κίνα με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας - Επίσκεψη της αντιπροσωπείας και στην Ένωση Πεζών, κατά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης και κινεζικής εισαγωγικής εταιρείας

Στην Κρήτη έρχονται, για άλλη μια φορά, οι Κινέζοι προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους, με απώτερο σκοπό τη σύναψη συμφωνιών.

Συγκεκριμένα αύριο στην Κρήτη φθάνει 7μελής αντιπροσωπεία από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, με επικεφαλής τον αντικυβερνήτη Βέι Χονγκ, που θα συναντηθούν στις 13.00 με εκπροσώπους της Περιφέρειας, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία περιφέρειας και Σιτσουάν σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού κι επιχειρηματικότητας.

Νωρίτερα στις 10.00 το πρωί, το κλιμάκιο των Κινέζων αξιωματούχων συνοδευόμενο από  επιχειρηματίες της επαρχίας Σιτσουάν που ειδικεύονται στην εμπορία ελαιολάδου και άλλων προϊόντων,  και ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα μεταβούν στην Ένωση Πεζών, όπου θα υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση της οργάνωσης.

Σήμερα ένας από τους Κινέζους επιχειρηματίες, που είναι προπομπός της Κινεζικής αντιπροσωπείας, είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.
Συγκεκριμένα η αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Socrates Ltd. Ζανγκ Λι, που δραστηριοποιείται στον χώρο του ελαιολάδου στην Κίνα, και συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας στον εμπορικό τομέα και κυρίως στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα μεταξύ Κρήτης και Κίνας.

Η εταιρεία του Ζανγκ Λι διαθέτει πληθώρα καταστημάτων που πωλούν Κρητικό ελαιόλαδο, στην επαρχία Σιτσουάν που αριθμεί 80 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι από τις πλέον αναπτυσσόμενες επαρχίες της Κίνας.

Ο Ζανγκ Λι, εκτός από το ελαιόλαδο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για άλλα παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα. Μάλιστα, όπως τόνισε, τα καλλυντικά που προέρχονται από βότανα και την φυτική παραγωγή βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών του.

Ακόμα ο Κινέζος επιχειρηματίας δήλωσε εντυπωσιασμένος για την ποιότητα του Κρητικού μελιού, του κρασιού και της τσικουδιάς, καθώς επίσης για την ποικιλομορφία των προϊόντων που παράγει η Κρητική γη.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας και λειτουργίας του «Κρητικού Μπακάλικου» στην Κίνα, και διαφάνηκε ζωηρό ενδιαφέρον και θετική διάθεση ώστε να ξεκινήσει την λειτουργία του εντός του 2012.

Η  αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη μετά την συνάντηση ανέφερε ότι «Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η επιχειρηματική αποστολή των Ρώσων στην αρχή της εβδομάδας, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε μια ακόμα επιχειρηματική αποστολή, αυτή την φορά από την Κίνα. Πρόκειται για μια αναδυόμενη αγορά με εκατομμύρια αγοραστές, στην οποία πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και την προσοχή μας στον τομέα των εξαγωγών του πρωτογενούς τομέα. Μόνο η επαρχία Σετσουάν, στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η εταιρεία του  κ. Ζανγκ Λι, έχει 80 εκατομμύρια εν δυνάμει καταναλωτές. Αυτό το νούμερο και μόνο είναι αρκετό για να γίνει κατανοητή η δυναμικότητα της συγκεκριμένης αγοράς».

Επίσκεψη στην Ένωση Πεζών

Ο αντί-κυβερνήτης της επαρχίας Sichuan κος Wei Hong πρόκειται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 10.00 το πρωί.  Ο κύριος Wei Hong επέλεξε να παρευρεθεί στην επίσημη υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ και κινέζικης εισαγωγικής εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης κου Αρναουτάκη.

Η αυριανή εκδήλωση επισφραγίζει τη συνέχιση της επιτυχούς τριετούς συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με την εν λόγω εταιρία στον τομέα του ελαιολάδου και την επέκταση της στον τομέα των κρασιών.

Η συνεργασία αυτή εκφράζει στα μέγιστα την εξωστρεφή στρατηγική πολιτική της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ η οποία αθόρυβα χτίζει το όνομα της στο εξωτερικό προωθώντας τα προϊόντα των παραγωγών της σε τρίτες χώρες.


 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...