Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κρητικός ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Τον κρητικό αντιναύαρχο του Λιμενικού Σώματος Δημήτριο Μπαντιά επέλεξε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ νέο αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, στη θέση αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη, ο οποίος αποστρατεύεται, όπως και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν τα συμβούλια κρίσεων του σώματος, προκειμένου να επιλέξουν την υπόλοιπη ιεραρχία.

Βιογραφικό του νέου αρχηγού

Γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης στις 23/3/1959. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων με «'Αριστα» και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών/ Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών.

Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ ως αρχηγός τάξης και αποφοίτησε το 1983. Υπηρέτησε για έξι χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1984, στο Κ.Λ. Λαυρίου ως υπολιμενάρχης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ευγενιδείου Ιδρύματος, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, όπου απέκτησε με "διάκριση", μεταπτυχιακό τίτλο (MSC) στο Ναυτικό Δίκαιο.

Με την επιστροφή του, τον Οκτώβριο του 1990, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Ποντοπλοΐας Ναυτιλιακών Σχέσεων/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ως εισηγητής μέχρι το τέλος του 1993.

Από τον Ιανουάριο του 1994 (ελληνική προεδρία) μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 αποσπάσθηκε με βαθμό πλωτάρχη ΛΣ στη ΜΕΑ, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ομάδα Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου.

Με την επάνοδό του τοποθετήθηκε επί σειρά ετών Τμηματάρχης Διεθνών Οργανισμών / Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως Πλοίαρχος, Διευθυντής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Προαγόμενος στο βαθμό του αρχιπλοιάρχου, το 2009, ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διοικητή 5ης ΠΕΔΙΛΣ με έδρα την Πάτρα.

Την 21/01/2011 προήχθη στο βαθμό του υποναυάρχου ΛΣ και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ.

Την 23/01/2012 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Επιτελάρχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Γνωρίζει την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα


 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...