Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δραματικές εξελίξεις στην Ένωση Ηράκλειου - Απειλή για κατάσχεση στο Talos Plaza!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης
Οι δραματικές εξελίξεις και το οικονομικό αδιέξοδο στην Ένωση Ηρακλείου απειλεί να διαλύσει στην κυριολεξία την οργάνωση, ενώ το τελειωτικό χτύπημα κινδυνεύει να έρθει μέσα από τις... κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣΗ, μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη!

Χαρακτηριστικότερη όλων των περιπτώσεων είναι το κατασχετήριο που έφτασε πριν από λίγα 24ωρα στα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου και αφορά το εμπορικό κέντρο Τalos Plaza, το οποίο κινδυνεύει να βγει στο σφυρί για μια οφειλή που φτάνει τις 200.000 ευρώ...

Στην διαδικασία της κατάσχεσης προχώρησε συγκεκριμένη προμηθευτική εταιρεία στην οποία η Ένωση Ηρακλείου αδυνατούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει διακανονισμός της οφειλής, η οποία όμως δεν καλύπτονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική οφειλή της ΕΑΣΗ προς μια συγκεκριμένη εταιρεία είχε φτάσει τις 900.000 ευρώ, ενώ σταδιακά μειώθηκε στις 450.000 ευρώ... Για το ποσό αυτό έγινε διακανονισμός που προέβλεπε την καταβολή 55.000 ευρώ το μήνα, προκειμένου να καταφέρει η Ένωση να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Όμως -παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν- η αδυναμία της Ένωσης να ανταποκριθεί σε αυτόν το διακανονισμό, οδήγησε την εταιρεία να προχωρήσει στην επόμενη φάση την οποία όλοι απεύχονταν...

Το κατασχετήριο έφτασε στο νομικό σύμβουλο της Ένωσης Ηρακλείου, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε τον πρόεδρο της οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη την περασμένη Παρασκευή, ενώ όλα τα μέλη της διοίκησης συζήτησαν την τροπή που πήρε η υπόθεση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Τα μέλη της διοίκησης "πάγωσαν" στο άκουσμα των στοιχείων που παρουσίασε ο δικηγόρος της ΕΑΣΗ, για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για άλλα δεδομένα που έθεσε στην διάθεση τους...

Συνάντηση για λύση...

H διοίκηση της Ένωσης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Σύμφωνα με τον κ. Στρατάκη, υπήρξε συμφωνία για την καταβολή των χρημάτων και επιτεύχθηκε αναστολή της διαδικασίας.

Είναι δεδομένο, πως μια κατάσχεση αυτού του μεγέθους θα ήταν καταστροφική για την ΕΑΣΗ, η οποία ήδη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των προηγούμενων ετών.

Η εμπορική αξία του Talos Plaza, εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει σήμερα τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του εμπορικού κέντρου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Αν δεν βρισκόταν λύση και προχωρούσε η κατάσχεση, τότε η τιμή εκκίνησης σε έναν ενδεχόμενο πλειστηριασμό θα οριζόταν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του εμπορικού κέντρου, δηλαδή περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ!

Μέσα από αυτή τη διαδικασία πάντως, η Ένωση Ηρακλείου κινδυνεύει να χάσει τεράστια περιουσιακά της στοιχεία, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλούν και για άλλες υποθέσεις κατασχέσεων που λειτουργούν ως "θηλιά" στο λαιμό της ΕΑΣΗ.

Κ. Καράτζης: "Οικονομικός εισαγγελέας Tώρα!"

"Τι θα γίνει με όλες τις περιπτώσεις κατασχέσεων; Η Ένωση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο... Η διοίκηση θα πρέπει να αφήσει τις καρέκλες και να πάει στο σπίτι της. Πρέπει να οριστεί μια νέα διοίκηση από πρόσωπα άφθαρτα, είτε μέσα από μια Γενική Συνέλευση, είτε μέσα από τη διαδικασία του Πρωτοδικείου. Μόνο έτσι θα σωθεί η οργάνωση. Πρέπει να μπει ένας οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος θα ελέγξει όλα τα στοιχεία της ΕΑΣΗ και αν διαπιστωθούν ευθύνες τότε θα πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους, ακόμα και με δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων", δήλωσε ερωτηθείς για τις εξελίξεις το μέλος της διοίκησης της Ένωσης κ. Κώστας Καράτζης.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...