Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το Ρέθυμνο αποκτά το δικό του πλοίο

Το πλοίο Elli T με τα χρώματα και τις ενδείξεις τις προηγούμενης εταιρείας που το χρησιμοποιούσε
Το πρώτο 10ημερο του Ιουνίου αναμένεται να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς - Ρέθυμνο της εταιρείας Cretan Lines ο οποίος είναι Ναυτιλιακός Συνεταιρισμός Λαϊκής Βάσης.


Τοπικοί παράγοντες αλλά και κάτοικοι το περιμένουν με ανυπομονησία καθώς θεωρούν ότι θα δώσει σημαντική οικονομική πνοή στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο «Elli T» την περίοδο αυτή βρίσκεται στον νέο μώλο Δραπετσώνας για εργασίες και συντηρήσεις.

Οπως αναφέρουν στελέχη εφόσον ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και έχουν παράλληλα τελειώσει και έχοντας ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε στις 7 με 8 Ιουνίου αναμένεται το πλοίο να κάνει το πρώτο του δρομολόγιο.

Η συμφωνία για την αγορά του πλοίου ολοκληρώθηε στις 23 Μαρτίου 2012 ενώ η έγκριση των δρομολογίων έγινε στις 6 Απριλίου στη Νάξο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.).

Αυτήν την περίοδο επίσης είναι «πυρετώδεις» οι προετοιμασίες από τα στελέχη του Ναυτιλιακού Συνεταιρισμού - του πρώτου που δημιουργείται στη χώρα - προκειμένου να υπάρξει οργάνωση των γραφείων σε Ρέθυμνο και Πειραιά ενώ ετοιμάζεται και το σύστημα κράτησης εισιτηρίων.

Σε ότι αφορά τα ναύλα οι τιμές δεν θα διαφέρουν σημαντικά από αυτές των γραμμών Πειραιά - Ηράκλειο και Πειραιά - Χανιά.

Μιλώντας στο Βήμα ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cretan Lines κ. Γιάννης Νικολούδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η δρομολόγηση του πλοίου καλύπτει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη για το Ρέθυμνο πρόσθεσε ότι επειδή είναι Συνεταιρισμός η εταιρεία δεν εισάγεται στο Χρηματιστήριο και ο έλεγχος γίνεται από τα μέλη και όχι από κάποιον μεγαλομέτοχο.

Μέχρι στιγμής, όπως τόνισε, τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι πάνω από 1.600 και εκτιμάται πως σε διάστημα δυο μηνών θα ξεπεράσουν τους δυο χιλιάδες. Συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό ότι ο κόσμος δείχνει έντονο ενδιαφέρον να αγοράσει μερίδες - κάθε μια από τις οποίες κοστίζει 100 ευρώ - παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Οπως είπε χαρακτηριστικά το Ρέθυμνο είναι ο μόνος νομός με πανεπιστήμιο και με πληθυσμό που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες το καλοκαίρι που δεν έχει ούτε αεροπορική, ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση και οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες εξυπηρετούνταν μέσω Ηρακλείου και Χανίων και στη συνέχεια πήγαιναν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας ένα κακό οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...