Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Πολιτεία εγκατέλειψε τα έργα υποδομής στην Κρήτη

«Λύπη» δηλώνει μόνο ο Υφ. Υποδομών Γ. Μαγκριώτης


Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ζήτησε διευκρινίσεις από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα υποδομής στην Κρήτη, αλλά και για τα επικίνδυνα ημιτελή έργα που παραδόθηκαν.

Λύπη και απογοήτευση ήταν οι μόνες απαντήσεις του κ. Μακριώτη στις καταγγελίες του κ. Αυγενάκη. Παραδέχτηκε πως η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας απογοήτευσε τους πολίτες της Κρήτης, που περίμεναν να υλοποιηθούν επιτέλους τα αναπτυξιακά έργα υποδομής που αφορούν το νησί και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Λυπάμαι και είμαι στεναχωρημένος. Η Κρήτη αξίζει να βοηθηθεί. Δεν είμαι ευχαριστημένος για όσα κάναμε.»

ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης μετά από πολυάριθμούς άγονους διαγωνισμούς, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι, όχι απλώς δεν εξελίσσεται, αλλά συρρικνούται, με τη δικαιολογία ότι πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό για νέους επενδυτές. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ υπάρχουν μόνο προφορικές συμφωνίες για την εξασφάλιση των ευρωπαϊκών και ιδιωτικών κονδυλίων

ΚΡΗΤΗ Α.Ε.

Στις καταγγελίες του κ. Αυγενάκη ότι η ίδρυση της Κρήτης Α.Ε. θα κοστίσει πολλά χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να έχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χρησιμότητα, ο κ. Μαγκριώτης παραδέχτηκε ότι οι συνεχείς ολιγωρίες ακόμα και για την συγκρότηση Δ.Σ. οφείλονταν στις αλλαγές Υπουργών και στην Κυβερνητική ασυνέχεια. Δεν έδωσε όμως καμία πειστική απάντηση για το ρόλο που θα έχει η εταιρεία και ποια θα είναι τα οφέλη για τους Κρήτες.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η κατασκευή του δρόμου με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα έχει παραμείνει μόνο στα χαρτιά… Ο κ. Αυγενάκης κατήγγειλε ότι η παρακαμπτήριος Μαλλίων παραδόθηκε στους πολίτες, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί και όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς εγκυμονεί κινδύνους που θα στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές. Ο Υφυπουργός Υποδομών, αφού δήλωσε πως ο Δντής της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ Γ. Αγαπάκης επιμένει για την ασφάλεια της οδού, παρά το γεγονός ότι η Τροχαία εκφράζει έντονες ανησυχίες,  τόνισε πως θα συγκαλέσει σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα… Δυστυχώς όμως χορτάσαμε από συσκέψεις, αλλά ολοκληρωμένα έργα δεν βλέπουμε.

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΕΣΣΑΡΑ

Στις …καλένδες μεταθέτουν την ολοκλήρωση αυτού του τόσου σημαντικού έργου, που καθυστερεί για δεκαετίες. Παράλληλα, εμπαίζουν τους πολίτες της Κρήτης ξεκινώντας δήθεν έργα αποκατάστασης, μόνο στα σημεία που είναι εμφανή στους πολίτες και μάλιστα λίγες μέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Δυστυχώς, για το θέμα εισπράξαμε σιγή ιχθύος…

ΦΡΑΓΜΑ ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Αν και επιτέλους εξασφαλίστηκε το ποσό που θα καλύψει τις απαλλοτριώσεις των κατοίκων, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το φράγμα της Πλακιώτισσας, δεν υπάρχει ανάλογη κινητικότητα για το φράγμα του Αποσελέμη, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής στην Κρήτη. Ο κ. Μαγκριώτης αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του το βρήκε «τραυματισμένο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Οι Κρήτες επένδυαν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα και προδόθηκαν. Ακόμα και στον τομέα ευθύνης του ο κ. Μαγκριώτης παρουσίασε μόνο πλάνα, σχεδιασμούς και ανολοκλήρωτα έργα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...