Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Το "Μανιφέστο" 6 Ανεξάρτητων Βουλευτών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Το "Μανιφέστο" 6 Ανεξάρτητων Βουλευτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανοικτή επιστολή που απευθύνουν προς τους πολίτες.

Πρόκειται για τους ανεξάρτητους βουλευτές  ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΠΕΛΛΑΣ),  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ), ΤΣΕΤΙΝ ΜΟΥΧΑΜΕΡ ΜΑΝΤΑΤΖΗ (ΞΑΝΘΗΣ), ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ) και ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ (ΠΙΕΡΙΑΣ).

Διαβάστε τι γράφουν:

"Η Ελλάδα βγήκε βίαια από τον εθνικό μικρόκοσμο της μεταπολιτευτικής περιόδου, μετά από μια παρατεταμένη κρίση ελλειμμάτων και χρέους, η οποία μετατράπηκε σε οξύτατη κρίση δανεισμού.

Ούτε η ένταξη στην Ε.Ε, ούτε η ένταξη στην ευρωζώνη και το ευρώ στάθηκαν ικανά να αφυπνίσουν το πολιτικό σύστημα ώστε να αναπροσανατολίσει και να προσαρμόσει τους θεσμούς και την οικονομία στο νέο περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Αντίθετα, αυτά λειτούργησαν ως υποκατάστατο εφησυχασμού απέναντι στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής στρατηγικής στις νέες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές συνθήκες, που διαμόρφωναν από τη μια η παγκοσμιοποίηση και οι νέες αναδυόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις και από την άλλη η κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ (όταν η δυτική Ευρώπη κατακτούσε τις αγορές της ανατολικής, η Ελλάδα έμενε εκτός, υποκαθιστώντας την αγροτική παραγωγή με τις επιδοτήσεις.)".

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...