Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Το Δημοψήφισμα είναι η λύση

Στη συνεδρίαση της Βουλής και στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, άρχισε την ομιλία του λέγοντας «Είναι αλήθεια ότι η πολιτική βρίσκεται σε κρίση, ότι οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η διαπλοκή, ο κομματισμός επικρατούν. Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος ελέγχονται.

Ο συνδικαλισμός βρίσκεται σε κρίση. Η ανάγκες της κοινωνίας είναι για υπεύθυνους και όχι για χαρισματικούς. Οι διανοούμενοι δεν έχουν βρει ακόμα το ρόλο τους. Καιροφυλακτεί η απειλή για ολοκληρωτισμό. Υπάρχει κρίση αγοράς από καιροσκόπους. Υπάρχει κρίση δικαστικής εξουσίας. Ζητούμενο είναι όχι τα «golden boys» αλλά οι «golden citizens». Κορυφαία πράξη της δημοκρατίας, της ηθικής και του ορθολογισμού είναι το Δημοψήφισμα.»

«Τα παλαιότερα προβλήματα της μη καλής ενημέρωσης των πολιτών, του κινδύνου δημαγωγίας και του οικονομικού κόστους, σήμερα δεν υπάρχουν. Η Δημοκρατία «φυτρώνει» εκεί που υπάρχουν καλές συνθήκες επικοινωνίας των πολιτών και το Δημοψήφισμα είναι η λύση. Τα τελευταία εβδομήντα χρόνια έγιναν μόνο δύο Δημοψηφίσματα. Είχαμε φτάσει στο σημείο να ψηφίζουμε για “Eurovision” και για “Life style” και όχι για εμάς» ανέφερε.

Στην συνέχεια ανέλυσε τον όρο της εντροπίας και είπε χαρακτηριστικά «Έφτασε η ώρα της χαμηλής εντροπίας. Εντροπία στην πληροφορική σημαίνει το αντίστροφο του μέτρου της πληροφορίας, εντροπία στη στατιστική σημαίνει το μέτρο αταξίας στοιχείων ύλης, εντροπία στη θερμοδυναμική σημαίνει η δυσχέρεια της θερμότητας να μετατραπεί σε μηχανικό έργο, ενώ εντροπία στην κοινωνιολογία και στην πολιτική σημαίνει κέντρο αποδόμησης κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων.»

Τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε «Έφτασε η ώρα με την χαμηλή εντροπία, με το Δημοψήφισμα, να ανεβούμε επιτέλους στο λόφο της Πνύκας.

Έφτασε η ώρα επιτέλους της συμμετοχής, της συνεννόησης, της αντιπροσωπευτικότητας, της διεύρυνσης, της εμβάθυνσης της λαϊκής κυριαρχίας.

Νοιώθω χαρούμενους που ένα αίτημα της αγανακτισμένης κοινωνίας, η κυβέρνηση το κάνει πράξη. Η ψηφιακή Πνύκα είναι πλέον δεδομένο και ο οδηγός για το αύριο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...