Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ " Όχι, άλλες αυτοκτονίες στην Κρήτη!

Πάρτε μέτρα ανακούφισης, για τους αδύναμους πολίτες!"

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ) Περιφέρεια Κρήτης, έστειλε Επιστολή-Διαμαρτυρία , στους αρμόδιους Υπουργούς...
( Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου , στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ,κ.Λούκα Κατσέλη ) στα οποία μεταξύ των άλλων επισημαίνονται και τα εξής:
Κύριοι, η αγανάκτησή μας, ως καταναλωτές πολίτες ,αυτής της Χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, με νόμους και θεσμούς, έγινε θυμός , πέρασε τα όρια μας , έφθασε στα παιδιά μας ,που ξεχύθηκαν στις πλατείες της Χώρας μας, χωρίς καθοδήγηση ,αλλά από την κατάσταση που βιώνουν τα ίδια ,της στέρησης και της μιζέριας, μέσα στην οικογένεια, με γονείς που θέτουν τέρμα στην ζωή τους. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική Οργάνωση, στέγαστρο ελπίδας χιλιάδων συμπολιτών μας, οφείλει και έχει καθήκον να την μεταφέρει σε σας, εκπέμποντας σας σήμα S.O.S βάσει της καθημερινής βιωματικής μας εμπειρίας και να σας επισημάνουμε και τον δικό μας προβληματισμό " λέγοντας σας , " Όχι, άλλες αυτοκτονίες στην Κρήτη!!! πάρτε μέτρα ανακούφισης για τους αδύναμους πολίτες.Η ακρίβεια , οι απολύσεις, ο βραχνάς των Τραπεζών, οδηγούν τους πολίτες της Κρήτης, αλλά και της άλλης Ελλάδος, όχι σε διαμαρτυρία , αλλά σε ηθελημένη αυτοκτονία,ή σε παράπλευρο θάνατο, από καρδιά, εγκεφαλικό, πίεση κ.λ.π Η Ελλάδα ήταν, ως πρόσφατα, η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη. Τώρα τι άλλαξε;΄μήπως θα πρέπει σαν επίσημη πολιτεία, να βγείτε και να μιλήσετε στους πολίτες αυτής της Χώρας, αφήνοντας πίσω την ενημέρωση ,για τον πως και που θα βρείτε τα χρήματα για να καλύψετε το χρέος,και πως θα εκταμιεύσετε δανεισμό.Ξέρετε τον δρόμο , χρόνια τον περπατάτε και για σας ι μονόδρομος είναι, " ο λαός, να πληρώσει με όλα αυτά που τον έχετε φορτώσει ".Μα ως πότε ποια;"
και απευθυνόμενη η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στους Υπουργούς συνεχίζει,
"Επανερχόμαστε σε προγενέστερη επιστολή μας και σας ζητάμε :
1)Για τους χρεωμένους πολίτες στις Τράπεζες, οι οποίοι έχουν μπει στην ρύθμιση του Ν.3869/2010 και η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών λήγει σε λίγες μέρες, (31-06-2011) αναστολή αυτών μέχρι 31-12-2012, για να μην κοροϊδευόμαστε, αφού γνωρίζετε ότι η εκδίκαση πολλών αιτήσεων δανειοληπτών έχουν προσδιοριστεί τέλος του 2011, συνεχίζεται δε η κωλυσιεργία των Τραπεζών στην χορήγηση των αιτουμένων βεβαιώσεων χρεών, καθώς και η πιστοποιημένη η αδυναμία των δανειοληπτών να πλησιάσουν τα Ειρηνοδικαία, λόγω έλλειψης και των λιγοστών Ευρώ για τις από το Νόμο προβλεπόμενες επιδόσεις στις Πιστώτριες Τράπεζες.
2)Ζητάμε την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας να όλους τους τους πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής Ιδιότητας και ανεξάρτητα από το ποσό χρέους..
3)Ζητάμε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί από τις αρμόδιες ΔΟΥ της Χώρας,, για χρέος κάτω των 10.000 Ευρώ,μπορούμε να πούμε σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ότι αυτές τις ημέρες στα χέρια των καταναλωτών στα Χανιά, βρίσκονται πάνω από 1000 κατασχετήριες εκθέσεις, από την Α ΔΟΥ Χανίων.
Ως Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, είμαστε η Οργάνωση της κοινωνίας που πονάμε, όταν μετράμε "οι νεκροί αυτόχειρες να αυξάνονται " δεν σας προβλημάτισε ειδικά στην Κρήτη αυτό το φαινόμενο;΄Ενημερωτικά σας λέμε ότι αύξηση τους πρώτους μήνες του 2011, ήταν σημαντική και συνεχίζεται...
Ο λαός δεν αντέχει άλλο, οι ώρες είναι δύσκολες, υπάρχει ανατολή !! αρκεί να βρείτε τον δρόμο που οι πολίτες ζητούν από σας. "
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τέλος στην επιστολή της ,καλεί τους Υπουργούς, να πάρουν άμεσα μέτρα , βελτίωσης του κοινωνικού επιπέδου των πολιτών, επισημαίνοντας δε ότι " δεν έγινε κανείς σεισμός καταγεγραμμένος στα σεισμοσκόπια,για να ισοπεδωθούν όλα,. οι κοινωνικές κατακτήσεις των πολιτών, χρονών αγώνες, στέρησης και ονείρων. Μπορούν πολλά να αλλάξετε αρκεί να αντιστρέψετε τον προσανατολισμό σας με στόχο, όχι την αφαίμαξη των αδύναμων πολιτών, των πολιτών της ανέχειας της δυσκολίας, μπορείτε να στραφείτε στους έχοντες και στους κατέχοντες.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...