Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Θρήνος για τον Μαν. Καρέλλη

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόταν στο ΠΑ.ΓΝΗ. έπειτα από μια επέμβαση που είχει υποβληθεί εξαιτίας ενός καρδιολογικού προβλήματος ο Μανόλης Καρέλλης.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι θεράποντες ιατροί να αντιμετωπίσουν την κατάστασή του, το μεσημέρι της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεαραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλειου.

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 1975 και είχε αποτελέσει το μακροβιότερο δήμαρχο στην ιστορία του Ηρακλείου.

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Κρήτης για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη εκφράζει στην οικογένεια του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Ο Μανόλης Καρέλλης υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα εκδότης-δημοσιογράφος με αντιδικτατορική δράση, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε με πάθος τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος Ηρακλείου ως κορυφαίο στέλεχος στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, και στην Ευρωβουλή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο θάνατος του Μανόλη Καρέλλη πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «προκαλεί θλίψη στην τοπική κοινωνία και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με αφορμή το θάνατο του Μανόλη Καρέλλη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επί σειρά ετών Δήμαρχος Ηρακλείου, ο Μανόλης ο Καρέλλης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Αμέσως μετά την μεταπολίτευση, πήρε στα χέρια του το τιμόνι του Δήμου Ηρακλείου τον οποίο υπηρέτησε επί 16 συναπτά έτη.

Με γλαφυρή αλλά οξεία γραφίδα, άφησε την σφραγίδα του στα πολιτικά και δημοσιογραφικά δρώμενα της πόλης μας και της Κρήτης.

Συλλυπούμαι θερμά την οικογένεια και τους οικείους του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης που θα τον σκεπάσει».

Το Παγκρήτιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου, Μανόλη Καρέλλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μανόλη Καρέλλη. Ο Μανόλης Καρέλλης άφησε ανεξίτηλα σημάδια από το πολύπλευρο έργο του στον μεγαλύτερο δήμο της Κρήτης.

Μία από τις πολλές εκφάνσεις της προνοητικότητας και της πρωτοπορίας του αποτέλεσε το γεγονός πως ήταν ο πρώτος Δήμαρχος στην Ελλάδα που έκανε πράξη τα Π.Δ. 434/1982 και Π.Δ. 592/1984 και προκήρυξε τον πρώτο διαγωνισμό για την ίδρυση της «Ειδικής Υπηρεσίας Δήμων Κοινοτήτων» (Ε.Υ.Δ.Κ.), η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «Δημοτική Αστυνομία». Δύο μήνες αργότερα ακολούθησαν το παράδειγμα του Μανόλη Καρέλλη οι τότε Δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας και στη συνέχεια οι Δήμαρχοι των υπολοίπων δήμων της χώρας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σεραφείμ Τσόκα για τον χαμό του Μανόλη Καρέλλη

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μανόλη Καρέλλη εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του.

Ο κ. Τσόκας δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του επί σειρά ετών Δημάρχου Ηρακλείου, Μανόλη Καρέλλη. Η παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ενασχόληση του με τα κοινά, αποτελούν μια σημαντική προσφορά στον τόπο που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του».

Δήλωση Ζαχαρία Κεφαλογιάννη για το θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

«Ο Μανώλης Καρέλλης υπηρέτησε τόσο την πολιτική, μέσα από το Δήμο Ηρακλείου και την Ευρωβουλή, όσο και τη δημοσιογραφία. Αφήνει ως παρακαταθήκη πλούσιο έργο προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη, μιας ιδιαίτερα έντονης προσωπικότητας που σφράγισε την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου και όχι μόνο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Συλλυπητήρια του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη για τον θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

«Το έντιμο, το ηθικό, το έξω από τα δόντια, το αντιδικτατορικό, μαζί με έργο όπως ύδρευση, αποχέτευση, δημοτική αστυνομία, ξεχώρισαν στη ζωή του Μανώλη Καρέλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για τον θάνατο του Μανώλη Καρέλλη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Μανώλη Καρέλλη, του μακροβιότερου Δημάρχου Ηρακλείου. Με θητεία 16 χρόνων, ο Μανώλης Καρέλλης υπηρέτησε τον Δήμο Ηρακλείου, έχοντας παράξει σημαντικό έργο. Συμμετέχω με συντριβή στο πένθος της οικογένειάς του και υποβάλω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Υφ. Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, για το θάνατο του Μανόλη Καρέλλη

«Ο Μανόλης Καρέλλης, μακροβιότερος Δήμαρχος της πόλης του Ηρακλείου, προσέφερε τα μέγιστα στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άφησε παρακαταθήκη το σημαντικό του έργο. Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...