Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Χανιά: Εκαναν έξωση σε ... άνεργο - Αντρες της αστυνομίας κινήθηκαν για να τον απομακρύνουν

Ο Πάνος, ένας άστεγος άντρας, είχε βρει καταφύγιο στο κτίριο επί της οδού Μελιδονίου στα Χανιά, μέχρι σήμερα.


Θύμα της κρίσης ο ίδιος όπως δηλώνει έμεινε χωρίς στέγη και αποφάσισε να βρει κατάλυμα στο κτήριο που είχε δωριστεί στο Πολυτεχνείο από την Ελένη Φρατζεσκάκη, το 1993 και δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν.

Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το κτίριο και να απευθυνθεί στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που θα του παρείχαν στέγη.

Ο ίδιος δεν το έπραξε και έτσι σήμερα άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο κτήριο για να τον απομακρύνουν. Ο ίδιος είχε στείλει πριν από λίγες ημέρες επιστολή προς το karavani.gr η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η κατάσταση που το βρήκα ήταν χειρότερη και από κοτέτσι, τα δε παράθυρα ήταν ακάλυπτα με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής με τον καιρό να σαπίσουν τελείως τα ξύλινα πατώματα όπως και αυτά των δυο κάτω ορόφων άλλης επίσης εγκαταλελειμμένης οικίας.

Το χειρότερο όμως είναι η εκτεταμένη υγρασία που δημιουργήθηκε στους τοίχους του παρακείμενου ισογείου όπου κατοικείται. Από τότε έως και σήμερα, δίνω αγώνα για να καθαρίσω, στεγανοποιήσω και να επισκευάσω το κτίριο ούτως ώστε να γίνει πιο ανεκτή η διαβίωση μου και να περιορίσω τυχόν περαιτέρω φθορές».

Μιλώντας στο Flashnews.gr o Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης τόνισε: «Αναγνωρίζουμε το οξύ πρόβλημα που υπάρχει με την κρίση. Όμως υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και υπάρχει μέριμνα από το δήμο που παρέχει στέγη σε αστέγους. Η πράξη του να καταλαμβάνεις ένα κτήριο, πέρα από το ότι είναι παράνομη από μόνη της, δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα ειδικά όταν υπάρχουν κοινωνικές δομές που φροντίζουν και παρέχουν στέγη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...