Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Πλακιά: Θα κάνουν έρανο για να πάρουν... λάμπες

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες προετοιμασίας για την υποδοχή των ξένων επισκεπτών στο φημισμένο τουριστικό θέρετρο του Πλακιά, και ήδη επαγγελματίες άρχισαν δειλά-δειλά να ασχολούνται με τις πρώτες εργασίες στα. καταστήματά τους, αν και τον χειμώνα η ζωή δεν σταματά! Ωστόσο, η πλειοψηφία από αυτούς, αφού δεν επιλύονται για καιρό βασικά προβλήματα παρά τις οχλήσεις τους στις αρμόδιες Αρχές, κινητοποιούνται και με τις δικές τους δυνάμεις επιχειρούν να τα αποκαταστήσουν…

Αυτό θα γίνει, για παράδειγμα, με τον δημόσιο φωτισμό στους κεντρικούς δρόμους του Πλακιά. Οι ίδιοι, λοιπόν, σκέφτονται με… έρανο να ζητήσουν την οικονομική συμβολή του καθενός, ώστε «να αγοραστούν λάμπες που θα αντικαταστήσουν τις καμένες» και οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βγουν τώρα και χρόνια από το… σκοτάδι! Είναι χαρακτηριστική η δήλωση επαγγελματία: «Αφού η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση δια των επισήμων φορέων της αδυνατεί με την αιτιολογία ότι τα ταμεία είναι άδεια, αναγκαζόμαστε εμείς να πάρουμε τη θέση τους. Δεν γίνεται αλλιώς!»


Και βέβαια, δε βλέπουν φως από τις λάμπες, αλλά δε βλέπουν… φως και στην επίλυση και του άλλου προβλήματος που σχετίζεται κυρίως με τη διέλευση του δρόμου στην είσοδο του τουριστικού χωριού. Πριν δυο ή τρία χρόνια έσκαψαν συνεργεία στο συγκεκριμένο τμήμα (για τοποθέτηση σωλήνων, για διαμόρφωση πεζοδρομίων;) και από τότε η κατάσταση είναι απελπιστική, δημιουργώντας προβλήματα σε ντόπιους και ξένους παραθεριστές, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού. Αν αποκατασταθεί και πότε κανείς δεν γνωρίζει!

«Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΖΕΙ…»

Όμως εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ενώ η περιοχή αναπτύσσεται ιλιγγιωδώς τουριστικά, αν και από πολλά χρόνια στερείται ουσιαστικών έργων υποδομής, ωστόσο και φέτος «θα είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές». Ελπίζουν, πάντως, οι επαγγελματίες ότι «επιτέλους κρατικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες θα αντιληφθούν ότι ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας και θα σκύψουν πάνω στα προβλήματα».

Ο Αλέξανδρος Σουμπασάκης, που διατηρεί πρατήριο καυσίμων στο κοντινό οικισμό του Ασωμάτου, στη διάρκεια της σεζόν γίνονταν καθημερινά δέκτης παραπόνων «από ξένους και κυρίως από Ρώσους» που εξέφραζαν την ενόχλησή τους για την έλλειψη πινακίδων στη διαδρομή τους από το φαράγγι του Κουρταλιώτη, που να τους οδηγούν προς τις περιοχές του Πλακιά, του Πρέβελη, της Λίμνης και των άλλων παραλιών του νότου…

«Καθημερινά από τον Μάιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, περνούσαν από τον Ασώματο πάνω από εξακόσια αυτοκίνητα, εκτός των πούλμαν, υπολογίζουμε να μετακινούνταν πάνω από τρεις χιλιάδες ξένοι, με προορισμό τον Πλακιά, τον Πρέβελη και τις παραλίες», λέει. «Οι πιο πολλοί, από αυτούς, Ρώσοι με ενδιαφέροντα στον θρησκευτικό τουρισμό, στο μοναστήρι του Πρέβελη και τα εξωκκλήσια, μιλούσαν για την έλλειψη των πινακίδων που να τους κατευθύνουν…»

Οι επαγγελματίες της φημισμένης περιοχής ελπίζουν ότι και λόγω των εκλογών, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, αλλά και του δήμου Αγίου Βασιλείου θα υπάρξει ενεργοποίηση και πιστεύεται ότι με την έναρξη της νέας περιόδου θα επιλυθούν προβλήματα, που δεν έχουν κόστος… «Έτσι», λένε, «θα αποδείξουν εκείνοι που λένε ότι η βαριά βιομηχανία του Ρεθύμνου είναι ο τουρισμός, πως οι δηλώσεις τους με τα έργα έχουν αντίκρισμα και το εννούν…»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...