Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Χανιά: Απειλές για... ξύλο φέρνουν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Με... βιαιοπραγίες απειλούν τους ελεγκτές στα Χανιά, εφόσον επιβάλουν πρόστιμα για το κάπνισμα στους επιχειρηματίες


Απειλές προκειμένου να μην προχωρήσει σε ελέγχους για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους έχει δεχθεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Χανίων! Με τους ελέγχους να έχουν ξεκινήσει μεμονωμένα από κάθε εμπλεκόμενη Υπηρεσία (Διεύθυνση Υγείας, Λιμενικό, Αστυνομία) αυτήν την εβδομάδα τα μεικτά κλιμάκια των Υπηρεσιών θα προχωρήσουν στον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου τόσο στις Δημόσιες Υπηρεσίες όσο και σε ταβέρνες και εστιατόρια.


«Προσωπικά έχω δεχτεί πολλά ανώνυμα τηλεφωνήματα από καταστηματάρχες ότι αν έρθουμε να τους ελέγξουμε θα βιαιοπραγήσουν σε βάρος μας», αναφέρει στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κ. Δημήτρης Νικολακάκης.

Ο κ. Νικολακάκης επισημαίνει ότι οι έλεγχοι που επιβάλλονται από τη νομοθεσία θα γίνονται με τη συνοδεία της Αστυνομίας. «Αν κάποιος θαμώνας αρνηθεί να μας δώσει τα στοιχεία του, τότε πηγαίνει κατευθείαν αυτόφωρο, ενώ  το ίδιο συμβαίνει και με τον καταστηματάρχη που θα μας αποτρέψει να κάνουμε έλεγχο στο μαγαζί του. Αυτή τη στιγμή μας παίρνουν τηλέφωνο κάποιοι επιχειρηματίες και μας λένε ότι “εμείς τηρούμε τον νόμο και δεν αφήνουμε κανένα να καπνίζει, αλλά φεύγουν οι πελάτες μας και πάνε στα διπλανά καταστήματα που δεν τηρείται ο νόμος και μπορούν να καπνίζουν”. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να τηρήσουμε τον νόμο οπωσδήποτε», λέει ο διευθυντής.

Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...